Η μουσική βοηθάει τους επιστήμονες να εντοπίσουν λεπτομέρειες για τον κορονοϊό!

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ο κορονοϊός μετατράπηκε σε... μουσική.

news.team
news.team

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ομάδα επιστημόνων μετέτρεψε τον κορονοϊό σε... μουσική. Αυτό έγινε για να βοηθήσει τους ερευνητές να εντοπίσουν λεπτομέρειες που ενδεχομένως να έχουν παραβλέψει μέσα από το μικροσκόπιο.

Στην προσπάθεια καλύτερης κατανόησης του νέου ιού, ο καθηγητής Markus Buehler και οι συνάδελφοί του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης έχουν χρησιμοποιήσει πρωτεΐνες του κορονοϊού για να αναλύσουν τη «δόνηση της δομής του», το προσάρτημα αυτό που καθιστά τον ιό ιδιαίτερα μεταδοτικό.

«Η κατανόηση αυτών των δονητικών προτύπων είναι ζωτικής σημασίας για τον σχεδιασμό φαρμάκων» δήλωσε ο καθηγητής Buehler. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε αυτά τα μοντέλα όσον αφορά στις δονήσεις, για το σχεδιασμό φαρμάκων και όχι μόνο για τον περιορισμό του».

«Ενώ δεν μπορούμε να δούμε μικρά νανοσκοπικά αντικείμενα όπως οι πρωτεΐνες ή άλλα μόρια που συνθέτουν σχεδόν όλη τη ζωντανή ύλη, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων, των ιστών μας, καθώς και των παθογόνων όπως οι ιοί, ο υπολογιστικός μας αλγόριθμος μας επιτρέπει να κάνουμε την υλική του εκδήλωση ακουστική» πρόσθεσε.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής «αυτό το κομμάτι είναι μια μουσική αναπαράσταση της αλληλουχίας αμινοξέων και της δομής της πρωτεΐνης ακίδων του παθογόνου του Covid-19».

«Αυτές οι δομές είναι πολύ μικρές για να τις δει το μάτι, αλλά μπορούν να ακουστούν» επισημαίνει.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Jay Z, Foo Fighters και Tina Turner ανάμεσα στα ονόματα που τιμούνται φέτος από τον θεσμό.

Ο τραγουδιστής ήταν 85 ετών.

FEATURED TODAY

 Μουσικός, κινηματογραφιστής, εσχάτως και επιμελητής της συλλογής GOST: A Spiritual Exploration into Greek Soundtracks (1975-1989) , ο Γιάννης Βεσλεμές μιλάει στον Βασίλη Σεβδαλή για όλα όσα συμβαίνουν δημιουργικά τελευταία στο σύμπαν του.

Όσο περιμένουμε την κινηματογραφική μεταφορά του Dune, βουτάμε στις σελίδες ενός άλλου βιβλίου του Frank Herbert, της Λευκής Πανώλης, που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ και θυμίζει κάτι από τη ζωή μας τελευταία.

Misuta Go, Στάθης Καλατζής, Γιώργος Κονδύλης και Μαρία Παππά διαλέγουν την αγαπημένη τους μουσική που συνόδευσε την ιαπωνική ένατη τέχνη, όσο απολαμβάνουμε αυτή του Flying Lotus για το φρέσκο Yasuke του Netflix.

Top