Πάνε 8 χρόνια που έχει να φανεί ο Tom Waits, από το Bad As Me του 2011 (Η.Π.Α. #6, Βρετανία #10, Αυστραλία #11, Γαλλία #28, Καναδάς #6, Γερμανία #7), παραμένει όμως μια ιδιαίτερα αγαπητή φιγούρα για το alternative στερέωμα.

Αυτές τις μέρες, η Dualtone Music -μια μικρή δισκογραφική, με έδρα στο Νάσβιλ του Τενεσί- κυκλοφόρησε ένα ιδιαίτερο tribute album ονόματι Come On Up Τo Τhe House: Women Sing Waits, με 12 διασκευές σε κομμάτια του Tom Waits, όλες από γυναίκες. Στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης μπορείτε να πάρετε μια «γεύση», ακούγοντας την Phoebe Bridgers να τραγουδά το "Georgia Lee".

Το "Georgia Lee" προέρχεται από τον δίσκο του 1999 Mule Variations, που φέτος γιορτάζει τα 20 του χρόνια. Τη δε Bridgers την ξέρουμε από τη δράση της στο indie folk στερέωμα αυτής της δεκαετίας. Φέτος, μάλιστα, συγκρότησε τους Better Oblivion Community Center με τον Conor Oberst, με τους οποίους κι έβγαλε ένα ομώνυμο άλμπουμ (Βρετανία #76): πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Ανδρέας Κύρκος.

{youtube}DDTndDQIO4o{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured