news.team

Ξεκινώντας από το Λονδίνο το 1976, οι Wire πήραν μέρος στις punk ζυμώσεις της εποχής, με το ντεμπούτο τους Pink Flag το 1977 να μένει στην ιστορία (παρά την εμπορική του αποτυχία), ως ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ για ό,τι θα γινόταν hardcore punk, αλλά και post-punk κατά την επόμενη δεκαετία.

Οι Wire έβγαλαν βέβαια κι άλλους ωραίους δίσκους και παρότι είχαν κάμποσα σκαμπανεβάσματα στην ιστορία τους, προχώρησαν σε μόνιμη επανασύνδεση το 1999. Φέτος είχαμε μάλιστα και τη χαρά να τους απολαύσουμε στο Temple, σε μια sold-out βραδιά που έδειξε ότι το ελληνικό κοινό συνεχίζει να ακολουθεί (δείτε τι έγραψε γι' αυτήν στις σελίδες μας ο Ανδρέας Κύρκος, πατώντας εδώ).

Δισκογραφικά οι Wire είχαν να φανούν από το Silver/Lead του 2017 (Βρετανία #96), αλλά τώρα επιστρέφουν δυναμικά, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο "Cactused": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ, το οποίο περιλαμβάνει (και) σκηνές από ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ γύρω από το γκρουπ, ονόματι People In A Film.

Το "Cactused" προλογίζει το νέο άλμπουμ Mind Hive, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιανουαρίου 2020

{youtube}tDBrZ854S4A{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured