Αν και το πιο γνωστό τους τραγούδι είναι σήμερα το medley "Aquarius/Let The Sunshine In" (1968), οι 5th Dimension από το Λος Άντζελες είχαν πολλές ακόμα «μαύρες» επιτυχίες στο στερέωμα των ύστερων 1960s και των πρώιμων 1970s -η μπάντα μάλιστα υπάρχει ακόμα, αν και η αυθεντική σύνθεση σκόρπισε το 1975.

Χάρη σε αυτούς, ας πούμε, έμαθε πολύς κόσμος και το "Wedding Bell Blues" της Laura Nyro, που το έγραψε και το πρωτοτραγούδησε το 1966 (Η.Π.Α. #103). Όταν όμως το διασκεύασαν οι 5th Dimension (1969), βρέθηκε στο #1 των Η.Π.Α. και στο #16 της Βρετανίας.

Ανάμεσα σε όσους το αγάπησαν από τη διασκευή τους ήταν και ο Morrissey, ο οποίος αποφάσισε να κάνει τώρα τη δική του απόπειρα, καλώντας τον Billie Joe Armstrong των Green Day να του παρασταθεί στο μικρόφωνο, μαζί με τη Lydia Night των Regrettes: μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

«Πρόκειται για μια κλασική ωδή στην απογοητευμένη αγάπη», δήλωσε ο Moz, «στην οποία προσπαθήσαμε να βάλουμε μια μοντέρνα, καλογυαλισμένη δόση ευφορίας, μπλέκοντάς τη με τις επίκαιρες queer επιθυμίες».

Το κατά Morrissey "Wedding Bell Blues" αποτελεί προπομπό για το άλμπουμ διασκευών California Son, το οποίο και έχει ανακοινωθεί για τις 24 Μαΐου.

{youtube}Tt3m2tDLrno{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured