Ιρλανδικής προέλευσης, αλλά γέννημα-θρέμμα του Λος Άντζελες, η Billie Eilish ξεκίνησε το 2016 να δημοσιεύει τα τραγούδια της στο SoundCloud, με την πολύτιμη βοήθεια του μεγάλου της αδερφού Finneas O'Connell, που επίσης καταπιάνεται με τη μουσική.

Σήμερα, στα 17 της χρόνια, βλέπει το επίσημο ντεμπούτο της When We All Fall Asleep, Where Do We Go? να θρονιάζεται στο νούμερο 1 της Αμερικής και της Βρετανίας -όντας η νεότερη σόλο καλλιτέχνιδα στην ιστορία που το πέτυχε αυτό- με καλές αποδόσεις και σε άλλες μουσικές αγορές του πλανήτη (Αυστραλία #1, Γαλλία #7, Καναδάς #1, Γερμανία #4, Ιαπωνία #81): μπορείτε να πάρετε μια καλή γεύση του τι περιέχει στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας το βιντεοκλίπ για το "Bad Guy", το οποίο ήδη σταδιοδρομεί και ως single (Η.Π.Α. #7, Βρετανία #2, Αυστραλία #1, Γαλλία #49, Καναδάς #1, Γερμανία #10).

Η απήχηση αυτή κάνει βεβαίως την Eilish μία από τις μεγάλες pop stars αυτών των καιρών. Ταυτόχρονα, όμως, το δικό της προφίλ δεν είναι κι ακριβώς mainstream (γράφει τα δικά της τραγούδια, συζητά για την κατάθλιψη ως καλεσμένη του Zane Lowe, στη ραδιοφωνική του εκπομπή στις ψηφιακές συχνότητες του Beats 1), με αποτέλεσμα να ασκεί σημαντική έλξη σε όσους από τη νεότερη γενιά αναζητούν μια πιο εναλλακτική χροιά στη μουσική που ακούν. Κάποιοι μάλιστα κριτικοί ήδη τη συγκρίνουν με τη Lorde και με τη Fiona Apple.

{youtube}DyDfgMOUjCI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured