Ο «πυρετός» των χριστουγεννιάτικων κυκλοφοριών του 2018, που ήδη καλά κρατεί στην Αμερική, επαναφέρει στο προσκήνιο τον Sufjan Stevens και ένα πολύ σπάνιο τραγούδι του, το οποίο πλέον γίνεται διαθέσιμο ευρύτερα και μάλιστα για καλό σκοπό.

Ο λόγος για το "Lonely Man Οf Winter", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. Χρονολογείται πίσω στο 2007, όταν ο Αμερικανός τραγουδοποιός έστησε έναν χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό, ζητώντας από τους fans να στείλουν τα δικά τους, πρωτότυπα εποχιακά τραγούδια. Νικητής αναδείχθηκε ο Alex Duffy με το "Everyday Is Christmas", το οποίο ο Stevens αντάλλαξε με το "Lonely Man Οf Winter" (μια δική του δημιουργία), προσφέροντας στον Duffy πλήρη δικαιώματα.

Τελικά, ο Duffy δεν το κυκλοφόρησε ποτέ. Αν και κατά καιρούς έστηνε ακροαστικά sessions με βάση το τραγούδι, ενεπλάκη τόσο πολύ στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό JACK τον οποίον ίδρυσε, ώστε δεν έμεινε χρόνος για τίποτα άλλο.

Τώρα, λοιπόν, επικοινώνησε με τον Stevens και του πρότεινε να κυκλοφορήσει τελικά ο ίδιος το τραγούδι του μέσω της Asthmatic Kitty και τα όποια κέρδη να μπουν στα ταμεία του JACK.

Έτσι κι έγινε.

Το αυθεντικό "Lonely Man Οf Winter" κυκλοφορεί για την ώρα μόνο ψηφιακά, παρέα με μια νέα εκδοχή του τραγουδισμένη από τη Melissa Mary Ahern, σε παραγωγή του Thomas Bartlett. Στις 7 Δεκεμβρίου, τα 2 κομμάτια θα αποτελέσουν ένα 7ιντσο βινυλιακό single για όσους ενδιαφέρονται να τα κατέχουν (και) σε φυσικό format.

{youtube}9DPqg8Ti-N4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured