Ο Chas Hodges μπήκε από μικρός στα μουσικά «βάσανα», ευτύχησε όμως να παίξει ως session μπασίστας και πιανίστας στο πλευρό θρυλικών μορφών του rock 'n' roll (Jerry Lee Lewis, Bill Haley, Ritchie Blackmore κ.ά.). Αλλά τη μεγαλύτερη δόξα τη γνώρισε από το 1975 και μετά, όταν έστησε τους Chas & Dave παρέα με τον Dave Peacock και τον ντράμερ Mick Burt, γενόμενος ο βασικός τους τραγουδιστής.

Το γκρουπ λάνσαρε έναν ιδιότυπο ήχο, κινούμενο μεν στη σφαίρα του βρετανικού pub rock, αλλά με «δόσεις» από το rock 'n' roll της δεκαετίας του 1950 και τα κωμικά θεάματα του music hall. Ο Τύπος βάφτισε το στυλ rockney, αλλά ο κόσμος στη Βρετανία δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία παρά μόνο το 1979, όταν το "Gertcha" μπήκε στο #20 των charts.

Για τα επόμενα 3 χρόνια, οι Chas & Dave έγιναν κάτι σαν φαινόμενο, σκοράροντας 3 top-10 επιτυχίες με μεγαλύτερη το "Ain't No Pleasing You", το οποίο έφτασε ως το #2. Οι φίλοι επίσης της Tottenam Hotspur -που εσχάτως έχει ξαναπάρει τα πάνω της- τους θυμούνται πάντα με αγάπη, καθώς συνεργάστηκαν με την ομάδα για τα αθλητικά σουξέ "Ossie's Dream (Spurs Are on Their Way to Wembley)" το 1981, "Tottenham, Tottenham" το 1982 και "Hot Shot Tottenham!" το 1987, τα οποία «σκόραραν» αντίστοιχα ένα #5, ένα #19 και ένα #18 στα βρετανικά charts.

Το ενδιαφέρον για το συγκρότημα ατόνισε προς τα τέλη των 1980s, εκείνοι πάντως παρέμειναν ενεργοί μέχρι το 2009, όταν ο Hodges, στεναχωρημένος από τον θάνατο της γυναίκας του, ανακοίνωσε ότι σταματάει την επαγγελματική ενασχόληση με τη μουσική. Το μετάνιωσε ωστόσο γρήγορα και η μπάντα όχι μόνο βγήκε για περιοδεία ξανά, μα έβγαλε και δίσκο το 2013, το That's What Happens, που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους παλιούς fans, οι οποίοι το έστειλαν στο #25 των βρετανικών charts.

Το 2017, ο Hodges ανακοίνωσε στα social media ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στον οισοφάγο, δήλωσε όμως ότι η ασθένεια ήταν στα πρώτα στάδια κι έτσι θα το πάλευε. Εντούτοις έχασε τη μάχη, πεθαίνοντας στον ύπνο του από ατροφία ζωτικών οργάνων οφειλόμενη σε παρενέργειες της θεραπείας για τον καρκίνο. Ήταν 74 χρονών.

{youtube}7CBo6Nbwv68{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured