Στα χρόνια της grunge και alternative εποποιίας, οι L7 καταχωρήθηκαν ως μία από τις πιο στιβαρές μπάντες της γενιάς τους, μα και ως ένα σχήμα που επέβαλλε τη γυναικεία παρουσία στο εναλλακτικό rock στερέωμα, γενόμενο έτσι σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για όλο το riot grrrl κίνημα της δεκαετίας του 1990.

Το συγκρότημα που ίδρυσαν στο Λος Άντζελες τη Donita Sparks με τη Suzi Gardner -που είχε στα «παράσημά» της τα δεύτερα φωνητικά στο "Slip It In" των Black Flag (1984)- απόκτησε underground φήμη με το Smell The Magic (1990) και ευρύτερη αναγνωρισιμότητα με το Bricks Are Heavy του 1992 (Η.Π.Α. #160, Βρετανία #24). Τελευταία τους ωστόσο δουλειά στάθηκε το Slap-Happy του 1999: 2 χρόνια μετά (2001), διαλύθηκαν.

Η αυθεντική σύνθεση ξαναβρέθηκε μαζί το 2014, μέχρι στιγμής όμως μόνο για συναυλίες -δεν υπήρχε δηλαδή κάποια ένδειξη ότι θα ξανασχολούνταν με τη δισκογραφία.

Αυτές ωστόσο τις μέρες οι L7 πυροδότησαν ξανά τα παλιά πάθη δημοσιεύοντας το "Dispatch From Mar-A-Lago", το πρώτο τους νέο μουσικό υλικό εδώ και 18 χρόνια. Μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το τραγούδι έχει έντονα επικριτικό τόνο κατά του Donald Trump, ενώ θα το ακολουθήσει ένα ακόμα single μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν τα «κορίτσια» στον αμερικάνικο Τύπο.

{youtube}Wx0ixWJRa8E{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured