Αναστασία Τουρούτογλου

25 χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του περίφημου πια Never Mind, του 2ου άλμπουμ των Nirvana, που σήκωσε τη σημαία της grunge επανάστασης και έκανε παγκόσμιο σταρ τον Kurt Cobain, χάρη κυρίως στη σαρωτική, πλανητική επιτυχία του single "Smells Like Teen Spirit" (Η.Π.Α. #6, Βρετανία #7), το οποίο ακόμα προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όσους έζησαν εκείνα τα χρόνια από πρώτο χέρι.

Περίφημο όμως έμεινε και το εξώφυλλο του Never Mind, με το γυμνό μωρό σε υποβρύχια πόζα μέσα στην πισίνα, που κολυμπούσε πίσω από ένα αμερικάνικο δολάριο πιασμένο σε αγκίστρι -μια ιδέα του ίδιου του Cobain, την οποία υλοποίησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Geffen Robert Fisher, με φωτογράφο τον Kirk Weddle.

Το μωρό εκείνο, ο μόλις 4 μηνών Spencer Elden (η οικογένεια του οποίου πληρώθηκε 200 δολάρια για την ιστορική πια φωτογράφηση), είναι φυσικά 25άρης σήμερα και απασχολείται ως street artist. Κι επειδή η επέτειος σημαίνει κάτι και γι' αυτόν, επανέλαβε τη φωτογράφηση.

Ζήτησε μάλιστα από τον φωτογράφο John Chapple να ποζάρει και πάλι γυμνός, αλλά εκείνος του απάντησε σε ...Nirvana στυλ «come as you are, αλλά με το μαγιό σου». Και τον τράβηξε στην πισίνα του Rose Bowl Aquatics Center στην Pasadena της Καλιφόρνια, χωρίς όμως το δολάριο.

{youtube}hTWKbfoikeg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured