Αναστασία Τουρούτογλου

Αν δεν ζείτε σε κάποιο άλλο, παράλληλο, σύμπαν, λογικά θα έχετε δει ότι ορισμένοι 20άρηδες συμπολίτες μας μπορούν να ρισκάρουν πολλά στον δρόμο (ως πεζοί ή ως οδηγοί, δεν έχει σημασία) για να μετέχουν ενεργά στη νέα Pokemon Go μανία που έχει πιάσει όλον τον Δυτικό κόσμο: το κυνήγι Πόκεμον!

Τα Πόκεμον υπήρξαν διεθνές φαινόμενο της ποπ κουλτούρας πριν περίπου 20 χρόνια, ένα RPG παιχνίδι της Nintendo για το Game Boy στο οποίο έπρεπε να αιχμαλωτίσεις αλλόκοτα πλάσματα με μορφές ζώων, κάθε ένα εκ των οποίων διέθετε και μια υπερδύναμη. Στη συνέχεια τα εκπαίδευες και τα έβαζες να παλέψουν με τα Πόκεμον άλλων παικτών. Τώρα λοιπόν, έγιναν παιχνίδι και application για Smartphones, που μέσω GPS σου επιτρέπει να κυνηγάς Πόκεμον στην πραγματική ζωή, σαν να βρίσκονται όντως μπροστά σου. Και όσοι μεγάλωσαν παίζοντας μαζί τους, ξαναζούν την παιδική τους τρέλα. Σε βαθμό αφόρητο για τους γύρω τους, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέχρι τώρα, κανείς διάσημος μουσικός δεν είχε εντοπιστεί να βγαίνει στον δρόμο για κυνήγι Πόκεμον. Πρώτος καταγράφεται ο Justin Bieber, τον οποίον μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βιντεάκι να έχει βγει στο Central Park της Νέας Υόρκης με τον μάνατζέρ του και μερικούς φίλους του, προκειμένου να πιάσει ένα σπανιότατο Gyarados (αυτό στην εικόνα, δηλαδή)! 

Όσο για τη μικρή μας πόλη; Σήμερα στις 19.00 το απόγευμα διοργανώνεται και το πρώτο επίσημο event, σε συνεργασία της Samsung με τα Public Συντάγματος, όπου και θα λάβει χώρα το κυνηγετικό γεγονός.

{youtube}9H6dZchF60g{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured