Αναστασία Τουρούτογλου

Απόλυτη σιωπή είχε πέσει από το στρατόπεδο των Massive Attack από το Heligoland του 2010, οπότε είναι λογικός ο ενθουσιασμός των θαυμαστών τους σε ολόκληρο τον κόσμο μόλις το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται πυρετωδώς για Ευρωπαϊκή περιοδεία για το 2016. Γιατί  αυτό θα σήμαινε ότι - κατά πάσα πιθανότητα - θα ακούσουμε και καινούργια κομμάτια. 

Και πράγματι οι Massive Attack μόλις λάνσαραν το application Fantom Sensory Music αποκλειστικά για iPhone 5s και πάνω (όχι για Android, όπως μας πληροφόρησε αναγνώστης μας με σχόλιο στο Facebook, τον οποίον και ευχαριστούμε), που περιλαμβάνει τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια. Σύμφωνα με το συνοδευτικό σχόλιο του συγκροτήματος, αποτελούν από κοινό μια «φοβερή μουσική εμπειρία».

Οι τίτλοι των τραγουδιών είναι "Dead Editors", "Ritual Spirit", "Voodoo In My Blood", και "Take It There". Mάλιστα τα νέα τραγούδια κρύβουν και δύο συνεργασίες αφού στο Voodoo in My Blood" έχουν δουλέψει με τους Young Fathers ενώ στο "Take It There" φαίνεται πως έχει βάλει το χεράκι του ο Tricky.

Το application πάντως είναι DIY που σημαίνει ότι ο Robert del Naja το σχεδίασε μόνος του έχοντας στο κεφάλι του την ιδέα του να δημιουργήσει ένα app το οποίο «θα έπαιζε και θα ανακάτευε μεταξύ τους κομμάτια χρησιμοποιώντας μία ποικιλία παραγόντων όπως την τοποθεσία, την κίνηση, την ώρα της ημέρας ακόμα και τον ρυθμό των χτύπων της καρδιάς του ακροατή».

{youtube}jEgX64n3T7g{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured