Αναστασία Τουρούτογλου

 

Ο πλανήτης παρακολουθεί σοκαρισμένος τη γαλλική 11η Σεπτεμβρίου, μετά το απροσδόκητο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Πλέον είναι βέβαιο ότι ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος, αφού ανέλαβε και επισήμως την ευθύνη της επίθεσης. Πληροφορίες άλλωστε από αυτόπτες μάρτυρες σε ρεπόρτερ γαλλικών τηλεοπτικών δικτύων που δημοσίευσαν και οι New York Times έκαναν λόγο για «Allahu Akbar» κραυγές πριν τους πυροβολισμούς, που μας είχαν ψυλλιάσει όλους για κάτι τέτοιο. Πλέον μάλιστα, το ISIS απειλεί ευθέως πως επόμενοι στόχοι είναι το Λονδίνο, η Ουάσινγκτον και η Ρώμη.

Μία από τις τοποθεσίες που χτυπήθηκαν ήταν και το θέατρο Bataclan, στο οποίο εκτυλισσόταν συναυλία των Eagles Of Death Metal. Κάποια πρώτα δημοσιεύματα ήθελαν μάλιστα και τον Josh Homme με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος νεκρά, ανάμεσα σε πολλούς οπαδούς τους -διαψεύστηκαν όμως τελικά. O Josh Homme δεν είχε ακολουθήσει τη μπάντα σ' αυτήν την περιοδεία, ενώ τόσο το support γκρουπ (οι Red Lemons), όσο και ένας φίλος της μπάντας διαβεβαίωσαν για την ασφάλεια των υπολοίπων, με posts που έκαναν πριν λίγο μέσω Facebook και Twitter. Επίσης, ο Julian Dorio (ο ντράμερ τους) μίλησε ο ίδιος με τη γυναίκα του, πιστοποιώντας και από πρώτο χέρι πως είναι όλοι καλά.

Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο για πολλούς από τους οπαδούς τους, αφού τουλάχιστον 15 άτομα από όσα πιάστηκαν όμηροι από τους τρομοκράτες φαίνεται να έχουν χάσει τη ζωή τους. Αυτή τη στιγμή το Γαλλικό Πρακτορείο μιλάει μάλιστα για 100 νεκρούς μόνο στο θέατρο, ελπίζουμε πραγματικά να διαψευστεί η είδηση.

«Vivant.. Juste des coupures... Un carnage» (Ζωντανοί... Ένα μακελειό... Πτώματα παντού), έγραψε στο Twitter του ένας από τους θεατές, ο Benjamin Cazenoves,  καταφέρνοντας να βγει από το θέατρο.

Η Γαλλία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τα σύνορά της να κλείνουν και τον στρατό να κατεβαίνει στους δρόμους. Για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ίσως δούμε στρατιωτικό νόμο σε Δυτικοευρωπαϊκή χώρα.

Το τηλέφωνο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι είναι το (+33) 1 4723 7228 για όποιον αναζητά πληροφορίες για οικείους του.

{youtube}MZrctLnsF4M{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured