sonik.team

Sonik89cover

Το μουσικό περιοδικό SONIK by Avopolis.gr κλείνει αυτό το μήνα 9 χρόνια και το γιορτάζει με ένα ακόμα πλήρες τεύχος, αλλά και με μια συλλεκτική έκδοση.

Το νέο SONIK κυκλοφορεί και πάλι στην απλή έκδοση των 3,90 ευρώ και στη συλλεκτική έκδοση (τιμή 7,50 ευρώ), η οποία περιλαμβάνει ένα ακόμα βιβλίο από τις Εκδόσεις Οξύ (περιλαμβάνονται τα βιβλία: HELLRAISER-COMIC, ΠΝΙΓΜΟΣ, INDIGO, ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΜΕ - ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ - COMIC, ΑΜΑΡΤΟΒΟΡΟΣ, ΝΥΧΤΟΒΑΤΗΣ, ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, RING) και τη βιογραφία του Freddie Mercury (These Are The Days Of His Life), με σπάνιες φωτογραφίες και δημοσιεύματα από το σύνολο της ζωής και της καριέρας του. Η συλλεκτική αυτή έκδοση κυκλοφορεί αποκλειστικά με το SONIK!

Στο νέο SONIK (Νοεμβρίου) θα βρείτε δύο μεγάλα αφιερώματα:

Sonik89_03

ΦΑΚΕΛΟΣ SONIK: Ο φασισμός γύρω και μέσα μας
Γράφουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες

Sonik89_08

Don’t let me be misunderstood: 20 τραγούδια με νόημα διαφορετικό απ’ αυτό που νομίζαμε
Γιατί μερικές φορές δεν απατούν μόνο οι άνθρωποι ή τα φαινόμενα, άλλα ακόμη και οι ίδιοι οι στίχοι ενός τραγουδιού…
π.χ.
Ξύλινα Σπαθιά: «Λιωμένο παγωτό»
Πιστεύαμε πως αναφέρεται: σε βόλτες με παγωτά στο κέντρο μιας πόλης, Δεκαπενταύγουστο, που έχει φύγει όλος ο κόσμος. Και σε κυκλικούς χορούς αμούστακων 18αρηδων σε μπαράκια.
Στην πραγματικότητα όμως: στη γλώσσα των τοξικομανών λιωμένο παγωτό είναι το αίμα της φλέβας μαζί με την υγρή ηρωίνη που κυλάει στο χέρι, αμέσως μετά τη χρήση της. Ταυτόχρονα, στους στίχους δηλώνεται ξεκάθαρα πως «είχα πει θα φύγω, κι όμως είμαι ακόμη εδώ», σημάδι πως μάλλον ο ήρωας του τραγουδιού (αν θεωρήσουμε πως είναι ηρωινομανής) δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από την πρέζα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ από τους υπεύθυνους για τα δύο από τα καλύτερα άλμπουμ του μήνα

Sonik89_10

Esmerine: «Η χώρα σας περνάει δύσκολες στιγμές κι ακούμε ότι στον στρατό εκπαιδεύονταν Ναζί! Είναι δύσκολο να το πιστέψεις, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πώς οι Ναζί φέρθηκαν στην Ελλάδα». 
Μια από τις πιο αξιόλογες μπάντες της μουσικής σκηνής του Μόντρεαλ, οι Esmerine (που δημιουργήκαν από μέλη των Godpseed You! Black Emperor και Thee Silver Mt. Zion) επέστρεψαν πριν λίγες μέρες δισκογραφικά με ένα πάρα πολύ καλό άλμπουμ που ο Σπύρος Χυτήρης χαρακτηρίζει ως post-rock/ambient/progressive παρέμβαση στους δρόμους της Ανατολής, και μιλάνε αποκλειστικά στο SONIK.

Sonik89_11

Forest Swords: «Δεν βλέπω ρομαντικά τη δουλειά του μουσικού»
Ο Matthew Barnes είναι ένας πολύ ιδιαίτερος καλλιτέχνης. Αρνείται να μετακομίσει απ’ το μικρό χωριό έξω απ’ το Λίβερπουλ που μεγάλωσε, αδιαφορεί αποδεδειγμένα για το hype γύρω απ’ το όνομά του και γι’ αυτό καθυστέρησε την κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου του δίσκου τρία ολόκληρα χρόνια. Το (πολύ καλό) Engravings είναι όμως πια γεγονός και το SONIK του έκανε μερικές ερωτήσεις.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Sonik89_12

Μαλίκ Μπεντζελούλ: «Άκουσα την πιο απίθανη ιστορία μουσικού ever και την έκανα ταινία»
O σκηνοθέτης του «Ψάχνοντας τον Sugar Man», μιας ταινίας για το μεγαλύτερο ροκ είδωλο τη δεκαετία του ‘70 στη Νότια Αφρική και βραβευμένος με Όσκαρ γι’ αυτήν, μιλάει στο SONIK!

Sonik89_01

Sonik89_02

Επίσης: Η Μαρμελλάδα του The Boy, παρουσίαση των φετινών άλμπουμ του Mercury Music Prize, Thom Yorke και Spotify (και η δυναμική είσοδος του Spotify στην ελληνική αγορά), Anna Calvi, Lauryn Hill, Miley Cyrus και Lady Gaga: Το αδιέξοδο της πρόκλησης για την πρόκληση. Ακόμα: Γιατί η μουσική βιομηχανία δεν ενδιαφέρεται πλέον να πουλήσει μουσική κ.α.

Sonik89_13

Sonik89_14

Sonik89_15

Sonik89_16


Κριτικές από δεκάδες άλμπουμ, από όλα τα είδη της μουσικής:
Moby, Summer Camp, Arctic Monkeys, Beady Eye, Belle & Sebastian, Haim, Elvis Costello & Roots, Julia Holter, Elton John, Kings Of Leon, London Grammar, Manic Street Preachers, Mazzy Star, MGMT, Midlake, Mum, Nine Inch Nails, Pink Martini, The Pixies, Placebo, Porcelain Raft, Sebadoh, 65daysofstatic, Sting, The Underground Youth, Zola Jesus, Madonna, Trentemoller, Robbie Fulks, Bill Callahan, Neko Case, Laura Veirs, Carcass, The Winery Dogs, John Legend, Janelle Monae, Wadada Leo Smith & TUMO, Fire!, Vijay Iyer & Mike Ladd, Keep Shelly in Athens, Νατάσσα Μποφίλιου και πολλά άλλα.

+ Mini Q&A, Download, Μικρομουσικά...


 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured