nellyfurtado3

Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες το "The Spirit Indestructible", το 5o studio album της πορτογαλικής καταγωγής Καναδής συνθέτριας-τραγουδοποιού με την χαρακτηριστική φωνή. Ήδη έχουν ξεχωρίσει δύο κομμάτια: το lead single του album, “Big Hoops (Bigger the Better)” και το ομώνυμο.

«Άρχισα να γράφω αυτά τα τραγούδια όταν κυκλοφόρησε το ισπανόφωνο album μου “Mi Plan”. Ο ιδανικός ακροατής αυτού του γεμάτου ενέργεια δίσκου που είχα κατά νου, είναι εκείνος που ακούγοντάς τον, θα νιώσει την ανάγκη να σηκωθεί να χορέψει, να φωνάξει, να γελάσει, να ερωτευτεί και να δυναμώσει την ένταση του ήχου για να χαθεί στο ρυθμό του».

Τι λέει η ίδια για το ομώνυμο track και video, με πρωταγωνιστή τον Spencer West; «Ο φίλος μου Spencer West είχε μόλις καταφέρει το αδύνατο. Να ανέβει στην κορυφή του Kilimanjaro με τα χέρια του για να πετύχει την οικονομική ενίσχυση ενός project που θα εξασφαλίσει πόσιμο νερό στους κατοίκους της Αφρικής. Ο Spencer και η ζωή του μέρα τη μέρα αντιπροσωπεύει για μένα τον θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμπόδια που μπορούμε όμως να ξεπεράσουμε, γιατί μέσα σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά υπάρχει ένα πνεύμα ακατάβλητο. Αυτό το ξέρω πλέον, από άτομα όπως ο Spencer». Και ο Spencer West συμπληρώνει: «Το Spirit indestructible είναι ένα τραγούδι με πολύ δυνατό μήνυμα. Και οι εικόνες που επιλέχθηκαν για να συνοδέψουν τους στίχους είναι τόσο έντονες, που παρ’ όλο που έχει περάσει ελάχιστο διάστημα από την περιπέτειά μου, όταν τις βλέπω ανακαλούνται μέσα μου στιγμές ανεπανάληπτης έντασης».

Η Nelly Furtado έχει εμπλακεί σε κάθε track αυτού του album που έφτιαξε με τους εκλεκτούς συνεργάτες της –τον φημισμένο συνθέτη και παραγωγό της pop Rodney Jerkins (Michael Jackson, Beyonce, Lady Gaga), τον συνθέτη-παραγωγό hip-hop Salaam Remi (των Amy Winehouse, Nas, J. Cole, με τον οποίο συνεργάστηκε και η ίδια στο "The Night Is Young"), τον παραγωγό Bob Rock (Metallica), τον παραγωγό και DJ Tiesto, τον rock συνθέτη και παραγωγό John Shanks και τον τζαμαϊκανό παραγωγό της reggae Da Genius.

Tracklist:
1. Spirit Indestructible
2. Big Hoops (Bigger the Better)
3. High Life feat. Ace Primo
4. Parking Lot
5. Something feat. Nas
6. Bucket List
7. The Most Beautiful Thing feat. Sara Tavares
8. Waiting For the Night
9. Miracles
10. Circles
11. Enemy
12. Believers (Arab Spring)

{youtube}ej3SmDScjjY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured