Αλέξανδρος Τοπιντζής

DSC05604

Η χρήση της λέξης “έκπληξη” για την απλούστερη εκδοχή περιγραφής του live των SACRED REICH στην Αθήνα, είναι μια προφανής επιλογή για μένα, μιας και οι προσωπικές εκτιμήσεις πριν την Πέμπτη ήταν το λιγότερο μετριοπαθείς. Περίμενα να δω μια επανασυνδεδεμένη μπάντα παλαιμάχων, που θα προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι δεν είναι ξοφλημένοι. Πιθανώς, το μόνο που θα κατάφερνε, θα ήταν να ξυπνήσει μνήμες σε κάποιους που πίστεψαν πίσω στα 90's ότι αυτοί όφειλαν να έχουν την θέση των ANTHRAX στο κουαρτέτο των μεγάλων. Η live εμφάνιση τους με διέψευσε και μου έδωσε τροφή για σκέψη, σχετικά με το τι απαιτείται για ένα πραγματικά καλό live.

DSC05582

Οι SACRED REICH είχαν 2 συμμάχους προχθές. Τον ήχο μπετόν αρμέ (όπως περιέγραψε εύστοχα ο Θεοφανόπουλος) και ένα αμιγώς thrash κοινό, που ήθελε μαζικά να ξεδώσει. Η μέρα είχε ξεκινήσει με “ξύλο” (Κασιδιάρης vs The World) και έπρεπε να τελειώσει με “ξύλο”. Ανηλεές moshing, stage-diving, crowd surfing, αλλεπάλληλες κομματάρες ελέω best-of setlist (δεν έχουν κυκλοφορήσει νέο album, ώστε να προκύψουν ξενερωτικά κενά), άπλα στην αρένα (maximum 500 άτομα) και ένα group που ενώ δεν σου γεμίζει το μάτι (σαπιοκοιλιές από τα hamburgers και το χαμένο american dream) παίρνει κεφάλια.

Στο εναρκτήριο ανθεμικό “Independent” χύθηκε το πρώτο αίμα, ενώ σε όλα τα κομμάτια του “The American Way” το κοινό τα έδωσε όλα. Αυτό που επακολούθησε όμως στα “Death Squad” και “Ignorance” προκάλεσε ακόμα και το χαμόγελο του “ταπεινού” Phil Rind. Τα 25 χρόνια ύπαρξης του group αποτέλεσαν την αφορμή για αυτή την mini περιοδεία, που ξεκίνησε από την Αθήνα. Και η ανταπόκριση σε αυτές τις ιστορικές thrash συνθέσεις, μετά από τόσα χρόνια, αποτελούν το καλύτερο κίνητρο για έναν μουσικό, που το έχει παρατήσει εδώ και καιρό. Mission Accomplished για την δεύτερη thrash ομοβροντία του Ιουνίου (στις αρχές Ιουνίου, οι SEPULTURA με τους SUICIDAL ANGELS ξεκίνησαν την παρέλαση), με την σκυτάλη να παίρνουν οι EXODUS με τους HEATHEN. Μόνο Θρας!!!

IMG_4197SACRED REICH set-list

Star Wars intro  

Independent

Love...Hate

Ignorance

Violent Solutions

One Nation

Administrative Decisions

Free

Crimes Against Humanity

Who's to Blame

I Don't Know

War Pigs

Death Squad

The American Way

Surf Nicaragua

Star Wars outro

 

DSC05529

{youtube}Gl857YItA-s{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured