‘Upside Down’ είναι ο τίτλος ενός film το οποίο εξετάζει το χρονικό της σπουδαίας indie δισκογραφικής Creation Records, από την δημιουργία της το 1983 μέχρι και την διάλυσή της το 1999.

Η Creation Records ήταν το μεγάλο δημιούργημα του Alan McGee, o οποίος μαζί με τους Dick Green και Joe Foster ίδρυσαν αυτό το ανεξάρτητο βρετανικό label το 1983. Μερικά από τα ονόματα που πέρασαν από την Creation ήταν οι Oasis, οι Primal Scream, οι Jesus and Mary Chain και οι My Bloody Valentine. Η δισκογραφική έκλεισε το 1999, μετά από έντονες οικονομικές δυσχέρειες.

Ο σκηνοθέτης Danny O’Connor, περιέγραψε την ταινία ως «Μια γιορτή της Creation, χωρίς κάποια στάση εκτίμησης ή αναθεώρησης», ενώ ο Alan McGee τονίζει ότι αυτή η ταινία έχει συλλάβει ακριβώς το πνεύμα του label, προσθέτοντας ότι: «Ο Danny έχει κάνει πολύ μαγάλη έρευνα για το θέμα, τα ξέρει όλα. Η ταινία θα είναι εντυπωσιακή».

To documentary  θα φιλοξενεί και συνεντεύξεις των Noel Gallagher, Bobby Gillespie και  φυσικά του Alan McGee, ενώ αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της στις αίθουσες μέσα στον επόμενο χρόνο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured