«Αποκαταστάθηκε» τελικά η μνήμη του Jim Morrison…

news.team
news.team

Πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε πει στα νέα του Avopolis, ότι θα άνοιγε ξανά η υπόθεση του Jim Morrison σχετικά με την προσβολή της δημόσιας αιδούς, στην συναυλία των Doors το 1969 στο Miami των Η.Π.Α. Τότε,  ο frontaman των Doors, είχε συλληφθεί για δημόσια μέθη και επίδειξη των γεννητικών του οργάνων στο κοινό – κάτι το οποίο δεν αποδείχθηκε από το φωτογραφικό υλικό που είχαν συλλέξει οι τότε αρχές από τη συναυλία.

Σύμφωνα με το CNN, η υπόθεση επανεξετάσθηκε στις 9 Δεκεμβρίου από αρμόδια επιτροπή της Florida και ο Morrison έλάβε απονομή χάριτος, σχετικά με αυτή την κατηγορία για την οποία είχε καταδισκαστεί το 1969 σε οκτάμηνη φυλάκιση. Ο τραγουδιστής αρνιόταν τότε ότι είχε προβεί σε κάποια άσεμνη κίνηση και είχε κάνει έφεση. Λίγο αργότερα έφυγε για το Παρίσι όπου και πέθανε το 1971. Ο τωρινός κυβερνήτης της Florida, είχε υποσχεθεί το περασμένο φθινόπωρο να επανεξετάσει την υπόθεση, μετά και από αίτημα των οπαδών του τραγουδιστή.

Η φίλη και συνεργάτιδα του Morrison, Patricia Kennealy Morrison η οποία ήταν εναντίον της απονομής χάριτος, δήλωσε σχετικά με το θέμα ότι: «Από την στιγμή, που οι αρχικές κατηγορίες ήταν ουσιαστικά ένα διαφημιστικό κόλπο δεν μου κάνει καμία εντύπωση που η όλη διαδικασία επανήλθε, με παρόμοιο τρόπο τώρα. Ο Morrison δεν έκανε τίποτα για να χρειάζεται να του απονεμηθεί χάρη.

Ο κυβερνήτης της Florida δήλωσε ότι: «Η καταδικαστική απόφαση, θα έπρεπε να έχει απορριφθεί μετά τον θάνατο του Jim Morrison και αυτό που ξέρω είναι ότι αν κάποιος  δεν έχει διπράξει έγκλημα, αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε όλες τις πληροφορίες για τα εισιτήρια και την προπώληση
Ακούστε πώς έγιναν τα θρυλικά "Δειλινά", για τον κύκλο με Τα Σκέτα

FEATURED TODAY

 

Η δεκαετία του 1980 είναι ξανά «στη μόδα», μαζί και η μουσική της, είτε με διεθνούς εμβέλειας αναβιώσεις των τότε ήχων (το post-punk έρχεται άμεσα κατά ...

Ένα μωσαϊκό της ζωής της, πιασάρικο και ξεσηκωτικό, σχεδόν διονυσιακό, αλλά και πολύ αιχμηρό την ίδια στιγμή για να χαϊδεύει αυτιά, έχοντας επίγνωση ότι το ...
Στο μουσικό συνέδριο Eurosonic στο Groningen της Ολλανδίας, στην ουσιαστική δηλαδή Eurovision των indie της Ευρώπης, φτωχός συγγενής ήταν και πάλι η Ελλάδα.
Top
0
Shares
0
Shares
Στo avopolis.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στο site, αποδέχεστε τη χρήση των cookies και την πολιτική απορρήτου. More details…