news.team

Το Πανεπιστήμιο της Ν. Καρολίνας στις Η.Π.Α. προσέθεσε αυτή τη χρονιά ακόμα ένα μάθημα στους σπουδαστές του τμήματος Κοινωνιολογίας. Το μάθημα είναι το ‘Lady Gaga And The Sociology Of The Fame’ («Η Lady Gaga και η Κοινωνιολογία της Φήμης») και θα το διδάξει ο καθηγητής Mathieu Deflem, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει συναντήσει και προσωπικά την Lady Gaga – πέντε φορές - ενώ έχει παρακολουθήσει πάνω από 28 συναυλίες της τραγουδίστριας.
Ο καθηγητής αναφέρει ότι σκόπευε ούτως ή άλλως να χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα στο μάθημά του την περίπτωση της Gaga αλλά τελικά όπως φαίνεται η Gaga «πέρασε» με ευκολία στην υποχεωτική διδακτέα ύλη.
«Βλέπω την Gaga ως ένα κοινωνικό γεγονός και έτσι θα μελετηθεί. Δεν έχει να κάνει με το ίδιο το πρόσωπο, το άτομο αλλά ούτε και με την μουσική της. Η ουσία εδώ βρίσκεται στο γεγονός ότι σε μια κοινωνία έτσι όπως τη γνωρίζουμε, η Gaga έχει 10 εκατομμύρια οπαδούς στο Facebook και άλλα έξι εκατομμύρια κόσμο στο Twitter. Και αυτό αποτελεί τελικά ένα κοινωνικό φαινόμενο», λέει ο Deflem.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μαθήματος το οποίο θα αρχίσει να διδάσκεται την άνοιξη του 2011, οι σπουδαστές θα εξετάσουν μεταξύ άλλων και τον ρόλο που έπαιξαν στην πορεία της τραγουδίστριας τόσο οι στρατηγικές marketing, όσο και η gay κουλτούρα.


 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured