Από τον Απρίλιο του 2011 οι fans των Nirvana (κυρίως στις Η.Π.Α.) θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κoντά πάνω από 200 αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με την αγαπημένη τους  μπάντα, σε μια ειδική έκθεση στο Experience Music Project στο Seattle. Μεταξύ των αντικειμένων που θα  παρουσιαστούν στην έκθεση, περιλαμβάνονται σπάνια σχέδια του Kurt Cobain από την εποχή που βρισκόταν στο σχολείο, ένα μαγνητόφωνο (μπομπίνα) στο οποίο έκανε τις πρώτες του ηχογραφήσεις ο Cobain, χειρόγραφα με στίχους των τραγουδιών 'Spank Thru' και 'Floyd the Barber’, μουσικά όργανα και τα κομμάτια από την πρώτη κιθάρα που είχε σπάσει ο Cobain πάνω στη σκηνή.

 «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ιστορία των Nirvana βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας έκθεσης  - και ιδιαίτερα υπερήφανος που αυτή η έκθεση πραγματοποιείται στο Experience Music Project», δηλώνει ο πρώην μπασίστας της μπάντας, Kirst Novocelic και συνεχίζει: «Είναι υπέροχο που θα υπάρχει αυτή η συλλογή από εκθέματα, η οποία θα γιορτάζει ουσιαστικά τη συμβολή στη μουσική και στον πολιτισμό. Στο κέντρο βρίσκονται οι Nirvana, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ιστορία περιλαμβάνει πολλούς περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι συνθέτουν μια ευρύτερη μουσική κοινότητα».

Παράλληλα με την έκθεση - η οποία θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό στις 16 Απριλίου του επόμενου χρόνου – θα κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο 250 σελίδων με τίτλο 'Taking Punk to the Masses: From Nowhere to Nevermind'.

http://www.empsfm.org/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured