news.team

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε αναφέρει στα νέα του Avopolis, ότι ο Roger Waters των Pink Floyd επικρίθηκε για την χρήση υποτιθέμενων «αντισημιτικών» εικόνων στο show της περιοδείας του για το ‘The Wall' (πρόκειται για τς εικόνες που προβάλλονται κατά τη διάρκεια του τραγουδιού ‘Goodbye Blue Sky' και οι οποίες δείχνουν το αστέρι του Δαυίδ μαζί με το σήμα του δολαρίου να πέφτουν σαν βόμβες από αεροπλάνα).

Ένας από τους εκπροσώπους της Εβραϊκής μη κυβενητικής οργανωσης Anti-Defamation League, ο Abe Foxman είχε δηλώσει για το θέμα: «Φυσικά ο Waters έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις πολιτικές του απόψεις, μέσω της μουσικής και όλου του show που παρουσιάζει σχετικά με την διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Όμως, οι εικόνες που έχει επιλέξει και στη σειρά με την οποία προβάλλονται αγγίζουν πραγματικά τα όρια του αντισημιτισμού».

Σήμερα ο Waters απαντά στις κατηγορίες περί αντισημιτικού αισθήματος λέγοντας ότι ο Abe Foxman θα έπρεπε πρώτα να δει το show του ‘Wall’ προτού σχολιάσει δημόσια το γεγονός.

«Αντίθετα με τους ισχυρισμούς του κ. Foxman δεν υπάρχουν ‘κρυμμένα’ νοήματα στη σειρά ή στην παράθεση αυτών των συμβόλων. Αυτό που προσπαθώ να δηλώσω με το τραγούδι είναι ότι όλοι βρισκόμαστε σε κατάσταση βομβαρδισμού, από θρησκευτικές, πολιτικές και οικονομικές ιδεολογίες που έχουν ως αποτέλεσμα να μας ενθαρρύνουν να στραφούμε ο ένας ενάντια στον αλλο. Εγώ απλώς ‘πενθώ’ με αυτό τον τρόπο για την απώλεια της ζωής. Το ‘Wall’ έχει πολιτικό μήνυμα και αυτό είναι ότι επιδιώκει να ρίξει φως στην όλη κατάσταση που ζούμε, για να μπορέσουμε να βρούμε νέους τρόπους για την προώθηση της ειρήνης και της αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή», λέει ο Waters μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα Roger-Waters.com.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured