news.team

Εδώ και λίγο καιρό, όσοι ψάχνουν να αγοράσουν μέσω διαδικτυακών καταστημάτων κάποια από τα θρυλικά albums των Pink Floyd –σε ψηφιακή μορφή- όπως για παράδειγμα τα ‘The Wall’ και ‘Animals’ μάλλον θα απογοητευθούν διότι κάποια albums έχουν αποσυρθεί από τα ψηφιακά καταστήματα (iTunes, Amazon MP3 Store) αφού έληξε στις 30 Ιουνίου χωρίς να ανανεωθεί – μέχρι τώρα- η σχετική σύμβαση της μπάντας με την EMI. Τα albums είναι πλέον διαθέσιμα σε CD μόνο επειδή η EMI έχει στοκ και μπορεί να το πουλήσει κανονικά μέχρι να εξαντληθεί και μέχρι να υπογραφεί νέο συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών η εταιρία δεν θα μπορεί να βγάλει ούτε σε φυσική μορφή τα albums της μπάντας. Προς το παρόν τα πρώτα albums των Floyd (από το ‘The Piper at the Gates of Dawn’ μέχρι το ‘The Dark Side Of The Moon’) είναι ακόμα διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή.

Για την ιστορία - και όπως είχαμε αναφέρει και στα νέα του Avopolis τον περασμένο Μάρτιο - πρώην μέλη των Pink Floyd είχαν αρχίσει δικαστική διαμάχη εδώ και μήνες με την εταιρία EMI σχετικά με τις αμοιβές από τα  δικαιώματα των τραγουδιών τους που πωλούνταν on line, από την εταιρία. Tα πρώην μέλη της μπάντας υποστηρίζαν ότι ουδέποτε τους είχε αποδοθεί κάποιο ποσοστό από τα κέρδη της διαδικτυακής πώλησης.

Ο δικηγόρος τους είχε αναφέρει τότε, ότι οι πελάτες του θα ήθελαν περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με το συμβόλαιο που υπέγραψαν με την EMI για την περίοδο 1998-1999, αφού σύμφωνα με αυτό τα albums των Pink Floyd πρέπει να πωλούνται σαν ενότητες κι όχι σε μεμονωμένα tracks. Η δικηγόρος της άλλης πλευράς (ΕΜΙ) δήλωνε ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο δεν ίσχυε για τις on line πωλήσεις της μουσικής των Pink Floyd.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured