ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ  EDITH PIAF
Μετά τις τρεις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής ξανά στην Αθήνα η παράσταση φαινόμενο!

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Edith Piaf, Une Vie en Rose et Noir –
Εντίθ Πιάφ, Μιά Ζωή σε Ροζ και Μαύρο

Γράμμα του Alain Delon στην Edith Piaf
(σε συναυλία της τελευταίας στο Παρίσι)

Εντίθ μου,
Εάν βρίσκομαι εδώ απόψε το βράδυ, αυτό είναι για σένα, το ξέρεις καλά.
Για όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που μου έδωσες πέρα από την φιλία σου.
Σε ανάμνηση της τρυφερότητάς σου, για τότε που ήμουν ένας τρελλός νέος.
Σε ένδειξη σεβασμού στην λαμπρότητά σου.
Και για αυτήν την θαυμάσια «παρεούλα» που σε κάνει να ξαναζείς

Αλέν Ντελόν

Η ζωή της θρυλικής Εντίθ Πιαφ σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που κατέκτησε το Παρίσι τώρα κατακτά και της καρδιές των Ελλήνων!!!
Μετά τις τρεις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο τον περασμένο Ιανουάριο, τώρα ξανά στην Αθήνα, στο θέατρο Λυκαβηττού..

Ο Ζαν Κοκτό  είχε δηλώσει: «δεν υπήρξε ποτέ άλλη Πιάφ ούτε θα ξαναϋπάρξει ποτέ». Μία ολόκληρη γενιά έκανε την Πιάφ έναν «μύθο», έναν «θρύλο», λέξεις που η σημασιολογική εξέλιξη άλλαξε το αρχικό τους νόημα δημιουργώντας συνώνυμα.
Τρεις πρωταγωνιστές έρχονται τώρα να αποτίσουν απλά και με μετριοφροσύνη φόρο τιμής στον «μύθο» ,στην αθάνατη  Piaf.
Πώς γεννήθηκαν τα τραγούδια «La vie en rose», «L’hymne à l’amour», «Milord» ή «Non, je ne regrette rien»? Πώς μεγάλωσε στην φτωχογειτονιά του Παρισιού- και στα μπαρ της Πιγκάλ? Πώς η Εντίθ Γκασιόν (Edith Gassion) έγινε το «Μικρό Σπουργίτι» και στην συνέχεια η «Εντίθ»? Πώς συνάντησε τον Μαρσέλ Σερντάν και έζησε μαζί του έναν μυθικό έρωτα? Τί της οφείλουν ο Ιβ Μοντάν, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ζορζ Μουστακί και πολλοί άλλοι? Πώς κατανάλωσε την ζωή της δίνοντας παραστάσεις μέχρις εξαντλήσεως, σε πείσμα των γιατρών που της συνιστούσαν επίμονα να ξεκουραστεί?

Η πρωτότυπη μορφή της θεατροποιημένης αυτής μουσικής βιογραφίας, πλημμυρισμένης από τα αθάνατα τραγούδια της Πιάφ,  αναπλάθει την ζωή της μ’ έναν τρόπο διασκεδαστικό και συγκινητικό συνάμα. Ο Ζακ Πεσίς  -δημοσιογράφος, συγγραφέας και ιστορικός της μουσικής- μας ξαναθυμίζει με έναν ανάλαφρο τρόπο την καριέρα της Πιάφ, κάνοντας σταθμό στις ημερομηνίες-κλειδιά της ζωής της. Η συναρπαστική Ναταλί Λερμίτ με την υπέροχη φωνή της διανθίζει την διήγηση με τα αθάνατα τραγούδια της μεγάλης καλλιτέχνιδας, συνοδευόμενη από τον Ορελιάν Νοέλ στο ακορντεόν . Η πρωτοποριακή σκηνοθεσία της Ναταλί Λερμιτ υπογραμμίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ του αφηγητή, της τραγουδίστριας-ηθοποιού και του μουσικού, και προκαλεί την συμμετοχή του κοινού.

Επιμέλεια παραγωγής:
Thierry Martin, Jacques Pessis, Alain Delon

Διοργάνωση / παραγωγή : Intershow
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου  Αθηνων

ΑΘΗΝΑ
15-09-10
ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Τιμές εισιτηρίων: 28,00 Γ  ΖΩΝΗ - 38,00 Β ΖΩΝΗ- 48,00 Α ΖΩΝΗ-
65 ,00 (Διακεκριμένη Ζώνη), 20,00  ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ: WWW.TICKETSERVICES.GR ΚΑΙ 2107234567
• ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ:
PUBLIC ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ  ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 39 – ΣΤΟΑ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 6980044

 

Συντελεστές της παράστασης "Edith Piaf -Une Vie en Rose et Noir"

Στην παραγωγή Thierry Martin, Jacques Pessis και Alain Delon.

Jacques Pessis
Δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, που του αρέσει να διηγείται ιστορίες. Μιά από τις προσωπικότητες στην λογοτεχνική και κοσμική ζωή της Γαλλίας. Είναι επίσης ο πρόεδρος του «κλαμπ των ροκανιστών της σοκολάτας».
Εχει εργαστεί στο ραδιόφωνο (RTL, RMC…) και στον γραπτό τύπο, είναι χρονικογράφος στην Figaro, συντάκτης στο περιοδικό Le Point, κ.ά., φιλολογικός διευθυντής στον μεγάλο εκδοτικό οίκο Dargaud (που ειδικεύεται στις εκδόσεις κόμικς). Παράλληλα, έχει ανεβάσει πολλές θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ενώ σαν παραγωγός στην τηλεόραση, έχει κάνει σειρές ντοκυμαντέρ σχετικά με την ζωή τραγουδιστών και καλλιτεχνών του music hall. Εχει γράψει πολλά βιβλία, σε συνεργασία με τον μεγάλο γάλλο χιουμορίστα και κωμικό ηθοποιό Pierre Dac (του οποίου έχει γράψει επίσης την βιογραφία), και έχει εκδόσει βιογραφίες καλλιτεχνών και κείμενα σχετικά με την ιστορία της παρισινής ζωής του 20ού αιώνα, πολλά από τα οποία είναι αφιερωμένα στο γαλλικό τραγούδι. Στον χώρο του θεάματος, ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός θεατροποιημένων μουσικών βιογραφιών και εκθέσεων για πολλούς διάσημους καλλιτέχνες, όπως η Joséphine Baker, ο Charles Trenet, η Edith Piaf, η Dalida, ο Jacques Brel.

Nathalie Lhermitte
Το τραγούδι είναι ο φυσικός κόσμος της Nathalie Lhermitte. Πράγματι, από τα έξι της μόλις χρόνια μπαίνει σε ένα γκρουπ ροκ και τραγουδάει στην σκηνή κάθε σαββατόβραδο μέχρι τα δεκαέξι της. Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών βγάζει το πρώτο της άλμπουμ “Tu es tout ce que j’aime”, από το οποίο δύο κομμάτια έφτασαν τις 400.000 πωλήσεις. Το 1989 κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο του music hall και πρωταγωνιστεί στην "Starmania", σε έναν ρόλο,που θα κρατήσει για τρία χρόνια στο θέατρο Marigny του Παρισιού, και στην συνέχεια σε τουρνέ μέχρι την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Λίγο αργότερα, θα κρατήσει τον ρόλο της Wendy στο μιούζικαλ "Peter Pan" που ανεβάζει στο Casino de Paris ο Alain Marcel. Το 1995 αποτελεί το πρώτο μέρος του σώου που παρουσιάζει στο Olympia ο γνωστός γάλλος χιουμορίστας, ηθοποιός και τραγουδιστής Michel Leeb, ενώ παράλληλα ηχογραφεί τραγούδια σε πολλές ταινίες της τηλεόρασης και κινουμένων σχεδίων. Μετά από μιά σύντομη παραμονή της στην Αγγλία, θα έχει το προνόμιο να ενσαρκώσει την Edith Piaf στην παράσταση «Πιάφ σ’ αγαπώ» στα θέατρα Eldorado και Gymnase Marie Bell του Παρισιού και στην συνέχεια σε διεθνή τουρνέ. Το 2002, είχε την τύχη να ενσαρκώσει τον Oliver Twist, στο διάσημο μιούζικαλ βασισμένο στο βιβλίο του Ντίκενς, καθώς και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της Guenièvre και της Viviane στο μιούζικαλ "Merlin". Από το 2003, συμπρωταγωνιστεί επί σκηνής μαζί με τον Jacques Pessis στα «Φώτα του Music Hall», πάνω σε ρεπερτόριο σχετικά με την ζωή και το έργο της Edith Piaf, του Jacques Brel και του Georges Brassens.

Aurelien Noël
Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο ακορντεόν το 1999. Το 2004 έκανε την μουσική επιμέλεια στο μιούζικαλ που εμπνεύσθηκε ο Jacques Pessis "Et si on chantait ?", όπου έξι ηθοποιοί και πέντε μουσικοί επί σκηνής αναβιώνουν την ατμόσφαιρα του Παρισιού μετά τον πόλεμο, με την παρουσία των Aznavour, Gréco, Piaf, Bourvil, Trenet, Montant….Είναι από μόνος μια ολόκληρη ορχήστρα.. Παίζει με καταπληκτική δεξιοτεχνία το ακορντεόν Midi, που χάρις σε έναν ενσωματωμένο υπολογιστή, του επιτρέπει να αναπαράγει ήχους όλων των οργάνων.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured