news.team

MUSIC FOR ALL! REWORKS FESTIVAL 2010
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 & ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΒΙΛΚΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ!

Το μεγάλο οπτικοακουστικό φεστιβάλ μουσικής και σύγχρονης τέχνης της Β. Ελλάδας “Reworks Festival 2010”, με χαρά ανακοινώνει τα πρώτα ονόματα καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην φετινή του έκδοση, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει πάνω από 70 καλλιτέχνες και σχήματα σε 5 μουσικούς και εικαστικούς χώρους μέσα σε 48 ώρες. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 στον πολυχώρο “ΒΙΛΚΑ“ και υπόσχεται να καταστήσει και φέτος την Θεσσαλονίκη σημείο συνάντησης για τους φίλους της μουσικής και της τέχνης από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. 

Pop, electronica, alternative, techno, house, funk, soul, disco, freestyle, hip hop, ambient, IDM και electro παρουσιάζονται εκτενώς μέσα από dj sets και live εμφανίσεις, εγκαταστάσεις, visuals και εκθέσεις, συνθέτοντας το μουσικο-εικαστικό παζλ του φετινού Reworks. Μεγάλοι καλλιτέχνες που μεσουρανούν στην παγκόσμια  μουσική σκηνή αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και παρουσιάζουν την δουλειά τους στις 5 διαφορετικές σκηνές του Reworks, παρουσιάζοντας καινοτόμα projects.


Τα πρώτα ονόματα καλλιτεχνών

Fischerspooner ( H.Π.Α ) 

Sven Vath ( Γερμανία )

Miss Kittin ( Γαλλία )

Parov Stelar & Βand ( Αυστρία )

Autechre ( Ην. Βασίλειο ) 

Μodeselektor + Apparat + Pfandfinderei present MODERAT
(Γερμανία)  

Agoria ( Γαλλία )

Dr. Lektroluv ( Bέλγιο )

Kraak and Smaak ( Ολλανδία )

Heidi ( BBC Radio 1 , Καναδάς )

Βyetone ( Γερμανία ) 

Cayetano Soundsystem  ( Ελλάδα )

Μεσιέ Μινιμάλ ( Ελλάδα )

ISON ( Ελλάδα )

Brendan Perry ( Dead Can Dance , UK )

The Gaslamp Killer ( GLK, USA )

GonjaSufi ( Warp records, USA )

David Labeij ( Remote Area , NL )

Basement Freaks ( Jalapeno, GR )

Love4all Soundsystem ( Samurai, UK )

Robin Ordell ( Half Baked , UK )

Electron Presents:

Schnautzi ( Electron, CH )

Mimetic ( Ant-zen, FR )

Moscow ( Endless Flight, UK )

Sillyboy ( Just Gazing, GR )

Lilis Bros ( Just Gazing, GR )

Expert Medicine ( Sound of Everything, GR )

Nikos ( NON, GR )

Stojche ( Liebe Detail, FYR)

Red Bull Academy Presents:

Mari.cha ( Higher Love, GR )

Cassegrain ( Microwave, GR )

Espeekay ( GR )

Mr. Statik ( Bpitch, GR )

May Roosevelt ( Coo, GR )

Nikola Gala ( Rekids, GR )

Stratos & Pascal B ( Fabrika, Greece )

Darktom & George Adi ( NON, GR )

DJ Skone ( GR )

D-os ( Traum, GR )

Tony G ( GR )

Ninewest  ( GR )

John Zaf ( GR )

Dim.ad vs Jaymod ( GR )

Chris Tek & Peter Dub ( GR )


Music For all!

και... Art for All, για να μην ξεχνάμε την άρρηκτη σχέση μουσικής και τέχνης που βρίσκεται στην καλύτερή της εκδοχή σε κάθε έκδοση του Reworks!
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος το Reworks παρουσιάζει ένα κεντρικό μύνημα το οποίο αποτελεί και την βάση πάνω στο μουσικό και εικαστικό σχεδιασμό του φεστιβάλ.  Το μήνυμα – μότο του Reworks για τη φετινή χρονιά, είναι ότι  « Η μουσική είναι για όλους»  και μπορούμε πια να πούμε με σιγουριά πως το Reworks είναι ένα φεστιβάλ για…ΟΛΟΥΣ! Ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλλου, κοινωνικού status, χρώματος. Γιατί τελικά όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στην μουσική και την τέχνη και όλοι θα πρέπει να έχουμε δικαίωμα σε αυτές. Με βάση αυτό το μήνυμα, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει και μια σειρά πορτρέτων από ανθρώπους της πόλης κάθε ιδιότητας παράλληλα με το γενικό εικαστικό του.

Art… for all!
  Όσον αφορά το κομμάτι της τέχνης, το Reworks θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία έκθεση για την ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και της dance σκηνής της Ελλάδας γενικότερα!  Ένα πλούσιο υλικό από τις αρχές του ‘90 μέχρι σήμερα, με posters, flyers, φωτογραφίες, video προβολές κ.ά. που θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού, που θέλει να μάθει, να γνωρίσει ή ακόμη και να αναπολήσει μεγάλες μουσικές στιγμές της μουσικής.
 Κι όλα αυτά από ένα φεστιβάλ, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της dance μουσικής – ιστορίας στην Ελλάδα. Κάθε μια από τις προηγούμενες εκδόσεις του Reworks, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ψυχαγωγία, ένα μεγάλο γεγονός – θεσμός της χώρας που για 5η συνεχή χρονιά συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα των « ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ». 
 
Και για του λόγου το αληθές...  Ο έγκυρος Βρετανο- Γερμανικός μουσικός οδηγός RA κατέταξε στην 7η καλύτερη θέση των φεστιβάλ του κόσμου για τον Σεπτέμβρη του 2010 (6η θέση το 2009 και 8η θέση το 2008). Παράλληλα ψηφίστηκε ως το 3ο καλύτερο γεγονός των Βαλκανίων στα SEEME Awards.


 *** Νέες Τιμές εισιτηρίων:     Εισιτήριο διημέρου: 45 ευρώ   Εισιτήριο Παρασκευής: 30 ευρώ

Εισιτήριο Σαββάτου: 26 ευρώ   

Σημεία προπώλησης:  On-line :  www.tickethour.com  Τηλεφωνικό κέντρο Τickethour : 210 810 8228

Θεσσαλονίκη
Joint                  Αγ. Σοφίας 1             - 2310 277760  
Noise                Λώρη Μαργαρίτη 6   - 2310 242494  
Play Ground     Ιωάννου Δέλλιου 4    - 2310 279402  
Lotos                 Σκρα 7                      - 2310 260776
Metropolis         Τσιμισκή 33              - 2310 250072   

Αθήνα
Metropolis                        Πανεπιστημίου 54      - 210 3808549
Βόλος
Casablanca DVD store    Δημητριάδος 193       - 24210 29263
Έδεσσα
Sugar bar                          Βουλγαροκτόνου 7    -23810 20530
Λάρισα
DJ Market                         Παπακυριαζή 5          -2410 554141
Ξάνθη
Kokori Bar Restaurant     Ορφέως 6, Παλαιά Ξάνθη- 25410 77980 

Music For All!
Αυτή είναι η φετινή έκδοση του Reworks,
που αποτελεί υπόσχεση για δύο μοναδικές  νύχτες.


Βιογραφικά καλλιτεχνών

Sven Vath

To όνομα του Sven Vath φιγουράρει στο line up μεγάλων φεστιβάλ όπως τα “I Love Techno” (Βέλγιο), “Dance Valley” (Ολλανδία), “Rave on Snow” (Αυστρία) και “Mayday” (Γερμανία). Το residency του στο Amnesia, στο “The End” του Λονδίνου αλλά και στο top club της Νέας Υόρκης “Twilo” εδραιώνουν την εικόνα του ως Global Player της ηλεκτρονικής μουσικής. Ακολουθούν κυκλοφορίες των άλμπουμ "Fire" (2002) και του "Vision" από την Cocoon Recordings τα οποία γνωρίζουν τεράστια επιτυχία. Το διπλό mix CD “The Sound of the Fourth Season” (Cocoon Recordings) φτάνει στο νούμερο 15 του Γερμανικού compilation chart τον Οκτώβριο του 2003, ενώ 6 χρόνια μετά το κλείσιμο του Omen, o Sven Vath ανοίγει ένα νέο club στην Φρανκφούρτη, το Cocoon Club, αναμφίβολα το μεγαλύτερο project στην καριέρα του το οποίο θα θέσει νέα standards στο διεθνές clubbing. Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίος ο τίτλος που του έχει αποδοθεί ως “The Godfather of Techno”. Η Cocoon Recordings (Sven Vath, Pauli Steinbach,Toni Rios) είναι πλέον γεγονός και μετατρέπεται σε πλατφόρμα πολλών DJ’s και acts. Η ιδέα του Sven να συνδυάσει την ηλεκτρονική μουσική με άλλες μορφές τέχνης και με αυτόν τον τρόπο να προσφέρει στο κοινό μια μοναδική, ξεχωριστή εμπειρία γίνεται πραγματικότητα με τον πιο τέλειο τρόπο στην Ibiza. Μουσική, visual arts και η μαγεία του νησιού συνθέτουν ίσως το πιο όμορφο Cocoon.

Parov Stelar 

Πιστεύουμε ότι ο Parov Stelar είναι το νεότερο εξαγώγιμο μουσικό θαύμα της Αυστρίας. Η μουσική του είναι ένα αμάλγαμα από τζαζ, breakbeat και funk, γεμάτο σεξουαλικότητα, δημιουργικότητα και δυνατά συναισθήματα. Το τρίτο του άλμπουμ με τίτλο “ Shine“ είναι ένα φιλικό ταξίδι σε νέα μονοπάτια. Η τζαζ είναι εκεί όπως και η soul, όμως αυτή τη φορά ο Parov εξερευνεί τις πιο παλιές ημέρες, σαμπλάροντας με επιτυχία “Charleston “ και άλλες “μουσικές  γεύσεις”… H Ελλάδα αναμφίβολα τον λατρεύει, το ίδιο και εμείς. 

Autechre

Όταν το Detroit είχε πια αρχίσει να ξεϊδρώνει από τον κολασμένο χορό της προηγούμενης δεκαετίας, το μήνυμά του είχε ήδη περάσει στην απέναντι άκρη του Ατλαντικού… και δε θα μπορούσε παρά να φτάσει στις Βρετανικές ακτές. Μόνο που όπως συμβαίνει συνήθως στην Ευρώπη, τα πράγματα μεταλλάσσονται σε πιο εγκεφαλικά και 'έντεχνα'. Αυτό ακριβώς έκαναν και δύο φίλοι από το Sheffield, o Sean Booth και ο Rob Brown, που κάτω από το όνομα Autechre έβαλαν τις βάσεις του πειραματικού techno στη γηραιά ήπειρο. Σχηματίστηκαν το 1991 και μαζί με τον 'πολύ' Aphex Twin, είναι οι 'πατέρες' του λεγόμενου IDM, δηλαδή της 'έξυπνης - εγκεφαλικής χορευτικής μουσικής' (Intelligent Dance Music), που συνδυάζει το αμερικάνικο electro με το απόσταγμα των ambient αναζητήσεων του Brian Eno. Το δίδυμο, αφού πειραματίστηκε για καιρό με tapes, υπολογιστές και ρεμιξάρισμα κοινά αγαπημένων singles, στέλνει ένα δοκιμαστικό tape στην Warp Records, στην οποία ηχογραφούσαν μεγάλα ονόματα της ντόπιας electro-αφρόκρεμας, όπως οι Nightmares on wax και οι B-12. H εταιρεία ακούγοντάς τους δε μπορεί παρά να τους προτείνει συμβόλαιο και έτσι το πρώτο LP βγαίνει το 1993 στην αγορά με τίτλο 'Incunabula', τραβώντας τα βλέμματα όχι μόνο των ήδη υποψιασμένων αλλά και γενικότερα της indie κοινότητας. Πέρα από τις μεγάλης διάρκειας κυκλοφορίες, τα singles και τα EP's των Autechre συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο στη Warp αλλά και σε άλλες εταιρείες (Skam, Source), ηχογραφώντας όμως κάτω από το όνομα 'Gescom' (σύντμηση του Gestalt Communications) με εξίσου καλό αποτέλεσμα. Οι Autechre είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, με τη μοναδική ιδιότητα (μαζί με τον πρώτο τους δάσκαλο Richard D. James) να συνταιριάζουν το χάος με την τάξη.

Miss Kittin

Γεννημένη στη Γαλλία η Caroline Herve (Miss Kittin), κατάφερε να εδραιωθεί ως η πιο σημαντική καλλιτέχνης στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σήμερα. Με την φωνή της να έχει ντύσει αμέτρητες επιτυχίες και με μεγάλες συνεργασίες, η Miss Kittin κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να απασχολήσει όλο τον κόσμο. Μαζί με τον γνωστό Dj Hacker δημιούργησε το “Frank Sinatra”, Life on MTV ενώ συνεργάστηκε με τον Felix Da Housecat στο “Silver Screen“, με τον Golden Boy στο “Rippin Kittin“, κομμάτια τα οποία αγαπήθηκαν και παίζονται ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα. Η κυκλοφορία του πρώτου σόλο της άλμπουμ το 2004 με τίτλο “I com”, αποκάλυψε μια διαφορετική πτυχή της προσωπικότητάς της. House με πανκ χαρακτήρα και ηλεκτρονική ποπ έγιναν ένα! Το ” Requiem for a hit “  και το “ Happy Violentine“ σκαρφάλωσαν στα διεθνή charts και ακολούθησε μια παγκόσμια τουρνέ με αμέτρητες εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ σε Ασία, Αμερική, Ωκεανία και Ευρώπη. Οι εμφανίσεις της μπροστά σε 25.000 άτομα στη Βαρκελώνη θεωρούνται ακόμη και σήμερα ως η μεγαλύτερη στιγμή στο Sonar festival. Εμφανίστηκε επίσης μπροστά σε χιλιάδες κόσμου στη Σαγκάη, στο Τόκιο αλλά και στη Βραζιλία. Στην Θεσσαλονίκη 5.000 άτομα την απόλαυσαν στην περσινή της εμφάνιση στη ΔΕΘ. Η ίδια δηλώνει λάτρης του βινυλίου λέγοντας χαρακτηριστικά: “I love playing records, it's probably the best thing I know to do in life. I do it because it's big fun and it makes me free.” Μόνο όποιος έχει δει την Kittin πίσω από τα decks μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα που πηγάζουν από την μουσική της, έχοντας την δυνατότητα να παίξει γνωστά μουσικά κομμάτια από τον Prince και τους Depeche Mode μέχρι house & techno μουσική. Την στιγμή που παίζει με την εναλλαγή των δίσκων και διαφορετικών ήχων, αρχίζει ξαφνικά να τραγουδά δημιουργώντας κάτι το αναπάντεχο! Πρόσωπο στο THE FACE, αμέτρητα εξώφυλλα σε περιοδικά σε όλο το κόσμο, φωτογραφήθηκε με τον Carl Lagerfeld και θεωρείται η μεγαλύτερη DJane στον κόσμο.

Sebastian Devaud aka Agoria

Ο  Agoria δημιουργεί ατμοσφαιρική techno όπως μόνον οι Γάλλοι μπορούν.
Επηρεασμένος από την jazz αλλά και τον detroit ήχο, ανήκει στην γραμμή των πιο ταλαντούχων καλλιτεχνών  στην Ευρώπη. Ξεκινώντας σαν dj και παίζοντας σε διεθνή club δίπλα σε κορυφαία ονόματα, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της Γαλλικής σκηνής.
Ο Laurent Garnier τον περιγράφει ως τον διάδοχό του και τον πιο σημαντικό νέο καλλιτέχνη. Έχει ήδη κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ τα οποία γνώρισαν τεράστια επιτυχία, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως οι Radiohead, Neneh Cherry, Tricky, Peter Murphy κ.ά.
Παράλληλα έγραψε το soundtrack  της κινηματογραφικής ταινίας “Go Fast“.  Εμφανίζεται ανελλιπώς  στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και clubs του κόσμου, ενώ το 2010 κυκλοφόρησε το single “Magnolia“ καθώς και το Mix Compilation “ Balance“ το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές ενώ παράλληλα είναι ο άνθρωπος που επιλέγει καλλιτέχνες και μουσική στην Infine Music.

Heidi

Τα παιδικά της χρόνια ήταν γεμάτα από ήχους ροκ, μπλουζ και φολκ. Δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι να μπει στη ζωή της ο ήχος της Motor City και του Σικάγο και όπως ήταν αναμενόμενο να γεμίσει και πάθος για την underground dance μουσική. Η μετακόμιση στο Λονδίνο άλλαξε τη ζωή της και της έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει για πρώτη φορά στην Koobla Records, ενώ το 2003 έγινε μέτοχος σε ένα από τα καλύτερα record shop Phonica. Από το 2004 και μετά κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να καθιερωθεί σαν μια από τις καλύτερες γυναίκες παραγωγούς και dj τηςTechno house. Εμφανίστηκε στα καλύτερα club του κόσμου, όπως το Fabric, Panoramabar, Womb, Space Ibiza,  Watergate και Monza. Τα φεστιβάλ την καλωσόρισαν και το κοινό την αποθέωσε όπου κι αν εμφανίστηκε, όπως στα Ultra Fest, Bestival, Electric Zoo, Exit Festival, Balaton κ.ά. Κοιτώντας μπροστά… το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για την Heidi! H dance μουσική σκηνή δεν θα ήταν ίδια χωρίς αυτήν. Η ενέργειά της στα decks και το στυλ της είναι μοναδικό. Εμείς λέμε πως δεν πρέπει να την χάσετε απ΄ τα μάτια σας. Η πορεία της από δω και πέρα μπορεί να είναι μόνο ανοδική .

Kraak and Smaaκ

Heineken, Van Gogh, Kraak & Smaak. τα 3 πιο διάσημα εξαγώγιμα προϊόντα της Ολλανδίας. Οι Kraak and Smaak, οι 3 μουσικοί παραγωγοί από το Leiden της Ολλανδίας , ο Oscar de Jong, ο Mark Kneppers και ο Wim Plug, μπορούν να περηφανεύονται πως είναι όντως ένα από τα 3 πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα της. Όλα ξεκίνησαν το 2003 όταν ίδρυσαν την δισκογραφική εταιρία Jalapeno Records και ακολούθησαν DJ guest mix για το BBC Radio 1 αλλά και πάρα πολλά remixes για UK artists καλλιτέχνες όπως ο Mark Rae, αλλά και dj tours σε όλη την Αμερική και την Australia.  Από το 2006 που κυκλοφόρησαν την πρώτη δισκογραφική τους Boogie Angst  μέχρι το 2007 και τις εμφανίσεις τους σε φεστιβάλ όπως το Pinkpop, Sziget, SXSW, Miami's Winter Music Conference, Bonnaroo, Coachella, αλλά και το Australian Good Vibrations Festival, ακολούθησαν άλλες δισκογραφικές δουλειές The Remix Sessions, αλλά και συνεργασίες όπως Jamiroquai, Sarah Bettens και Kruder & Dorfmeister.  Το 2008 κυκλοφόρησαν το διάσημο plastic People, ενώ το 2009 κέρδισαν το  EU sponsored European Border Breakers Award (EBBA) και το Dance magazine IDJ περιέγραψε τους Kraak & Smaak σαν τν “Must see live band”! Τέλος, οι συνεργασίες τους είναι όλες πάρα πολύ σημαντικές και σε όλα αυτά τα χρόνια φιγουράρουν στο βιογραφικό τους τα πιο καυτά ονόματα, Maxwell, Jamiroquai, Fedde le Grand, Don Diablo, Mark Rae, Richard Dorfmeister, Fort Knox Five, Soul of Man, Junkie XL, Sam Sparro, All Good Funk Alliance. κ.α.

Dr. Lectroluv

Το αληθινό του όνομα είναι Stefan Vandenberghe και είναι ένας αληθινός Βέλγος  electro παραγωγός. Πασίγνωστος για τις εμφανίσεις του, για την πράσινη μάσκα του και τα ακουστικά που φοράει όταν παίζει μουσική, ο ίδιος δηλώνει. "Everything has an electronic feel, from italo to house and from electro to techno." Επίσης γνωστός για τις παραγωγές του με το όνομα dj t Quest. Με εμφανίσεις στα καλύτερα και μεγαλύτερα φεστιβάλ όπως το Awayking, I love Techno αλλά και ένα τεράστιο fun club o Dr. Lectroluv είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής και κάθε φορά που εμφανίζεται στην Ελλάδα το κοινό τον υποδέχεται πολύ θερμά.

Fischerspooner

Ένα από τα πιο διάσημα electroclash ντουέτα κατευθείαν από την Νέα Υόρκη, ο Arren Fischer και ο Casey Spooner έχουν συνεργαστεί με διάσημα ονόματα όπως η Kylie Minogue και o David Bowie. Χαρακτηριστικό της μουσικής τους είναι η electro pop τάσεις ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως οι δουλειές τους είναι ένα project μουσικής τέχνης, μόδας κινηματογράφου και φωτογραφίας. Δίκαια τους ονομάζουν cult superstars! Δίκαια κάθε φορά που εμφανίζονται το κοινό παραλληλεί!

Οι fisherspooner είναι:

Band Members Casey Spooner & Warren Fischer, Choreography by Vanessa Walters, Fischerspooner  DJ sets by Casey Spooner, Warren Fischer and Lauren Flax

Brendan Perry

Ο Brendan Perry  είναι η αστρική νέα προσθήκη στο line up του φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.  Το ιδρυτικό μέλος των Dead Can Dance θα εμφανιστεί στη μοναδική του συναυλία στη Θεσσαλονίκη σχεδόν μια δεκαετία μετά την τελευταία του  sold out εμφάνιση του μπροστά σε σχεδόν 10.000 άτομα. O Perry έχει καθιερωθεί ως  ένα φωτεινό πρότυπο της world music. Η μουσική του συνδυάζει μυστικιστικούς ρυθμούς, ανατολίτικα στυλ,  με  φoλκ, Gothic επιρροές και όχι μόνο.

Θεωρείται ένα από τα ηγετικά πρόσωπα της World Music, έχοντας μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες, έχει πειραματιστεί όλα αυτά τα χρόνια  και συνεχίζει μέχρι σήμερα  να δοκιμάζει  το ταλέντο του, με πολλά είδη όπως Ροκ, έθνικ, world music,  gothic και ηλεκτρονική μουσική.  Μέσα από τους Dead Can Dance  αλλά και από την σόλο δουλειά του οι επιτυχίες του παραμένουν χαρακτηριστικές στα μουσικά δεδομένα σήμερα.  Από το  The carnival is over, Rakim, Spirit, Ulysses, Black Sun  στο  Medusa, Archangel, Wintersun και Utopia  από το τελευταίο του άμπουμ " Ark " το οποίο κυκλοφόρησε στα μέσα του Ιουνίου.
Σε μια μοντέρνα ambient ατμόσφαιρα λοιπόν,  θα παρουσιάσει στις 17 Σεπτεμβρίου  στο Reworks το τελευταίο του άλμπουμ  " Ark " καθώς και υλικό των Dead Can Dance.

Monsieur Minimal

O Monsieur Minimal είναι ο Χρήστος Τσιτρουδης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά. Τα τελευταία 3 χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Γράφει και συνθέτει ως monsieur minimal εδώ και 5 χρόνια. Διακρίθηκε μέσα από το διαγωνισμό του Coca-Cola Sound Wave με τα κομμάτια “silk” και “love is a circle” και συμμετείχε με σημαντική επιτυχία στη συλλογή της “The sound of everything” “city campers”. H μουσική του χαρακτηρίζεται από έντονα indie pop στοιχειά χωρίς να λείπουν όμως από αυτή, οι electronica πινελιές. Το περιοδικό Status, ένα απ’ τα πιο αναγνωρισμένα αντρικά περιοδικά στην Ελλάδα, τον προτείνει στην κατηγορία του «πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς». Το «smile», ένα απ’ τα τραγούδια του άλμπουμ «lollipop» χρησιμοποιείται στο διαφημιστικό spot της μεγαλύτερης διατροφικής αλυσίδας Safeway σε Αμερική και Καναδά κι απ’ τη Citroen Hellas προς εξυπηρέτηση ενός διαφημιστικού κλιπ. Το αμερικανικό κανάλι MTV πρόκειται να χρησιμοποιήσει όλα τα κομμάτια του σε μια νέα τηλεοπτική εκπομπή. Η μουσική του ακούγεται από τους περισσότερους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια εκπομπών, trailer και airplays. Το κομμάτι «love story» ήταν για αρκετές εβδομάδες στα top charts της Τουρκίας και κυκλοφόρησε σε μια από τις πιο γνωστές συλλογές της χώρας. Το γαλλογερμανικό κανάλι «Arte TV» τον κάλεσε για την παρουσίαση του άλμπουμ του. Με απλές όμορφες μελωδίες ,γλυκά pop φωνητικά και με άριστες κριτικές, τόσο από το εσωτερικό όσο κι απ’ το εξωτερικό κι έχοντας στις βαλίτσες του το πρώτο του προσωπικό album που ακούει στο όνομα ”lollipop” o Monsieur Minimal τριγυρίζει ανά την Ελλάδα με σκοπό να αναδείξει την μουσική του και να κάνει τους ανθρώπους που τον ακούν να χαμογελούν,να ταξιδεύουν και να ερωτεύονται μέσα από αυτή. Στη σκηνή εμφανίζεται με ένα laptop, μια κιθάρα(ηλεκτρική και ακουστική),ένα μεγαλόφωνο και μια φωνή.
Στις 19 Απριλίου 2010, ο Monsieur Minimal μεταμορφώνεται σε Μεσιέ Μινιμάλ και κυκλοφορεί το δεύτερό του album με τίτλο Πάστα Φλώρα, το οποίο είναι αποκλειστικά σε ελληνικό στίχο, κομμάτια του οποίου θα παρουσιάσει στο Reworks Festival 2010.

Expert Medicine

Ο νέος δίσκος των Expert Medicine με τίτλο “Perfect Maniac” κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 από τη The Sound of Everything. Το promotion του άλμπουμ έχει ξεκινήσει από τα μέσα του Απριλίου, ενώ η  παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου, στο Metropolis Live Stage.
Αυτή την περίοδο η μπάντα συνεχίζει να δουλεύει και να διευρύνει το νέο της υλικό, προγραμματίζοντας παράλληλα τις εμφανίσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και σε festival του εξωτερικού.

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured