Δελτίο Τύπου

Murder Capital (IRL)

Screaming Fly

Church Of The Sea

Δεν ξέρουμε αν στο Δουβλίνο είναι η (νέα) Μέκκα της (πόστ) πανκ σκηνής. Εξάλλου, η ιστορία τώρα αρχίζει να γράφεται για πολλές από τις Ιρλανδικές μπάντες. Εκείνο, όμως, που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι -πλέον- στην Αθήνα μας δίνεται η δυνατότητα να στάξουμε στο χαρτί τα πρώτα μελάνια.

 Ζούμε σε μια εποχή όπου το πάνκ συνοδευόμενο με επιθετικούς προσδιορισμούς, όπως η πόστ-πάνκ, άρτ-πάνκ, μπρούταλ-πάνκ, τείνει να γίνει η απόλυτη έκφραση της νέας ανήσυχης γενιάς. Για τους νεοσύστατους Ιρλανδούς Murder Capital η παραπάνω διαπίστωση αποτυπώνεται κατά το δοκούν από τον βίαιο ήχο και τους καυστικούς στίχους τους, όπου η δυναμική της φωνής του James McGovern κάνει το ωμό να φαίνεται όμορφο. Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο ίδιος στον Guardian “I like brutalism because it’s not trying to be beautiful”.

Οι Murder Capital, για την ώρα, δεν έχουν δημοσιεύσει αρκετό υλικό, ωστόσο, τον Ιανουάριο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single “Feeling Fades”, με παραγωγό τον Flood (Pj Harvey, Depeche Mode, Foals), σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση στα vinyl single charts της Αγγλίας ξεπερνώντας τους θρυλικούς New Order και Chemical Brothers. Τον περασμένο χρόνο έκαναν το ντεμπούτο τους με ένα live recording το “More is Less”, το οποίο ανέβηκε στην πλατφόρμα του youtube, κάνοντας αρκετό θόρυβο στις γειτονιές του Δουβλίνου, και κάπως έτσι βγήκαν στο δρόμο για περιοδεία. Πρόσφατα δημοσίευσαν ένα νέο single -εξίσου από τον Flood- με τίτλο “Green & Blue”, όπου τα γοερά φωνητικά του McGovern φέρνουν στη μνήμη μας τον Ian Curtis από τις στάχτες ενός ασπρόμαυρου παρελθόντος. Σε πιο αργό τέμπο αυτή τη φορά, χωρίς όμως να χάνουν ίχνος από τη δυναμική τους και όπως οι ίδιοι θα πρόσθεταν “brutal” ατμόσφαιρά τους.

Το νέο έτος τους βρήκε να περιοδεύουν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, όπου μοιράστηκαν την σκηνή με τους Idles, τους Slaves, τους Shame αλλά και με τους φίλους τους(και δικούς μας φίλους..) Fontaines D.C.. Επίσης, πολλά προσωπικά live έγιναν αμέσως sold-out, ιδιαίτερα στην Αγγλία αλλά και στο Δουβλίνο, παίζοντας μπροστά σε 400 άτομα. Εκείνο που χαρακτηρίζει το πενταμελές πλήρωμα από το Δουβλίνο προσελκύοντας πολλούς να παραστούν στις συναυλίες τους, μολονότι δεν έχουν κυκλοφορήσει αρκετό υλικό, είναι η εκρηκτική τους παρουσία επί σκηνής όπου, σύμφωνα με τα μεγαλύτερα sites και περιοδικά, όπως το NME και ο Guardian, αναφέρονται στους Murder Capital με τα πιο κολακευτικά επίθετα που μπορεί να προσδώσει κανείς σε μια ποστ-πανκ μπάντα και ότι τα live τους είναι από εκείνα που αξίζει να δεις έστω και μια φορά στη ζωή σου.

Το άλμπουμ τους βγήκε στα τέλη Αυγούστου και δεσμεύτηκαν να μας το παίξουν ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Αθήνα, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο Death Disco. 

Screaming Fly

Οι Screaming Fly, αν και το πρώτο τους ολοκληρωμένο υλικό ήρθε αρκετά αργότερα, είναι μια ιστορική μπάντα από την Αθήνα μετρώντας πάνω από 25 χρόνια παρουσίας στο χώρο της underground ροκ σκηνής. Τα τελευταία χρόνια δεν εμφανίζονται αρκετά συχνά, με την κυκλοφορία όμως του ολοκαίνουριου και αριστουργηματικού “Trip To Venus”, γίνεται πρόδηλο ότι αυτή η αναβλητικότητα οδήγησε τη μπάντα στην πιο δημιουργική της δουλειά μέχρι σήμερα. Με τα περισσότερα έγκριτα ελληνικά μουσικά sites να του προσδίδουν διθυραμβικές κριτικές νομίζουμε ότι ήρθε ο καιρός να εξέλθουν από την λίστα αναμονής.  

Οι Screaming Fly σχηματίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από τους Stef (vocals, guitar) , Stash (bass) , C.L. (drums) και όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν ενεργοί με την ίδια σύνθεση. Έχουν δώσει πολλές συναυλίες στην Αθήνα , αλλά και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και έχουν μοιραστεί την σκηνή με πολλά ονόματα της underground κοινότητας.

Έχουν κυκλοφορήσει τρείς ολοκληρωμένες δουλειές , το ‘’Super Zero’’ το 2012 με την Happy Crasher Records σε βινύλιο και cd , το ‘’4’’ σε cd το 2015 και το ‘’Trip To Venus’’ το 2019 με την Sound Effect Records. Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει διάφορα tracks σε fanzines και ανεξάρτητες παραγωγές.

Τα ακούσματα τους και οι επιρροές τους προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο του ψυχεδελικού-high energy rock ‘n’ roll.

Church Of The Sea

Οι Church of the Sea σχηματίστηκαν το 2017 με σκοπό να παντρέψουν το doom με το σκοτεινό electronic rock, συνδυάζοντας φαζαρισμένους ήχους, παραμορφωμένα beats και υπνωτικά φωνητικά.

Το ντεμπούτο EP τους ‘Anywhere but Desert’ κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου του 2018, ηχογραφήθηκε στα Artracks Studios και στα Suono Studios του Coti K. σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση (Whereswilder, Noise Figures, Cyanna Mercury) και των Church of the Sea, ενώ η μίξη και το mastering έγιναν απο τον Chris Common (Chelsea Wolfe, Omar Rodriguez Lopez, Emma Ruth Rundle).

Στις 8 Φεβρουαρίου 2019 το ‘Anywhere but Desert’ κυκλοφόρησε σε κασέτα απο την A Man out of A Man Records, ενώ στις 13 Απριλίου 2019 ακολούθησε κυκλοφορία σε βινύλιο απο την Smash Records.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Death Disco

Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή (δίπλα στον ΗΣΑΠ Θησείο, κοντά στο μετρό Μοναστηράκι)

πόρτες: 21.00

εισιτήρια: 13 ευρώ

Προπώληση

www.viva.gr 

Syd records: Πρωτογένους 13, Αθήνα

Rhythm Records: Εμμ. Μπενάκη 74, Αθήνα

Sound Effect Records: Σπ. Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου

{youtube}ddBjpD5kHVY{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured