Δελτίο Τύπου

Οι Perkele σχηματίστηκαν το 1993 στο Gothenburg κι έκτοτε έχουν αναγνωριστεί σαν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Punk rock μουσική. Η πρώτη προσπάθεια έγινε το 1991 με την επωνυμία Aids. Στο συγκρότημα αυτό συμμετήχαν οι Ron, Anders, Olof και Jonsson και μουσικά βρίσκονταν στον χώρο του hardcore/punk.

Οι Perkele με τους στίχους τους στέλνουν μηνύματα ενάντια στον ρατσισμό, την βιομηχανία όπλων, τον καπιταλισμό, τον πόλεμο κλπ. κρατώντας παράλληλα ξεκάθαρη θέση κατά των ναρκωτικών. Την πρώτη τους συναυλία πραγματοποίησαν το 1993 και το πρωτο τους demo “Now It Must Be Enough” ακολούθησε στις αρχές του 1994, ενώ στα τέλη του ίδιου έτους κυκλοφόρησαν το demo “The Growing Hate”.

Λίγο αργότερα ο Anders αποχώρησε και οι Perkele συνέχισαν σαν τριμελές συγκρότημα.

Εξακολούθησαν να δουλέυουν πάνω στην μουσική τους και το 1995 ηχογράφισαν νέα τραγούδια κάτω από τον τίτλό του demo tape “Aktion”. Συνέχισαν να βελτιώνονται όλο και περισσότερο μουσικά και έγιναν γνωστοί μέσω των πολλών συναυλιών που έδωσαν σε ολόκληρη την Σουηδία. Ακολούθησε η αποχώρηση του Olof (bass), την θέση του οποίου πήρε ένας παλίος φίλος του Ron, ο Chris. To 1997 οι Perkele ξεκινούν τις ζωντανές εμφανίσεις, ενώ σχεδιάζουν την ηχογράφηση του νέου τους CD. Ο ήχος τους πλέον έχει επηρροές από Oi! και Ska μουσική σε συνδιασμό με Σουδική folk, με το πρώτο δείγμα τους να είναι το CD “From Fly To Battle” (1998), που κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα (540). Κάποια από αυτά βρέθηκαν σε Γαλλία και Γερμανία με αποτέλεσμα το συγκρότημα να αρχίσει να γίνεται γνωστό κι εκτός Σουηδίας.

Οι νέες συνθέσεις του Ron είναι πλέον στα Αγγλικά και ο ήχος έχει στραφεί περισσότερο προς το Oi!. Τα πρώτα τραγούδια στα Αγγλικά ήταν το “Working Class” και το “Raise Your Voice”, που μαζί με άλλα τέσσερα αποτέλεσαν το demo που έστειλαν οι Perkele σε διάφορες δισκογραφικές εταιρίες σε όλη την Ευρώπη. Ενδιαφέρον έδειξε η Bronco Bullfrog Records από την Ισπανία, με την οποία ηχογράφησαν το full-length album τους “Voice Of Anger”(2001). Οι Perkele είναι πλέον γνωστοί σε όλη την Ευρώπη και πραγματοποιούν, μεταξύ άλλων, την πρώτη τους εκτός Σουηδίας συναυλία στην Δανία. Στα μέσα του 2001 ένα νέο μέλος προστίθεται στο συγκρότημα, ο Richard.

Το 2002 ηχογραφούν το “No Shame”(Blind Beggar Records) σαν τετραμελές συγκρότημα με επηρροές από Rolling Stones, AC/DC, αμερικανικό και βρετανικό Oi!, καθώς και από το Punk του ’77. Πριν από την κυκλοφορία του δίσκου ο Richard αποχωρεί και οι Perkele συνεχίζουν ξανά ως τριμελές συγκρότημα. To “No Shame” γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και οδηγεί τους Perkele σε ζωντανές εμφανίσεις σε Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Βέλγιο και Τσεχία.
Το 2003 επιστρέφουν στο studio και ηχογραφούν τα EP “Days Of Punk” και “Gothenburg”, ενώ το 2004 κυκλοφορούν το album “Stories From The Past”.

To 2005 ηχογραφούν το “Confront” (Bandworm Records), το οποίο έλαβε πολύ καλές κριτικές δικαιώνοντας τη σκληρή δουλειά και τον κόπο τους.

Ακολούθησε η δισκογραφική δουλειά των “Sound of the Streets”(2006), “Songs For You”(2007), “Longing”(2008), “Always Coming Back”(2010), “Forever”(2010), “Punk Rock Army”(2010), “He Loves Violence”(2013), “A Way Out”(2013), “Best From The Past”(2016), “One Day”(2019).

Το Σάββατο 23 Μαρτίου οι Perkele επιστρέφουν στην Ελλάδα με το νέο τους album “Leaders of Tomorrow”(2019) για μια μοναδική συναυλία, στην σκηνή του An Club.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

πόρτες: 21.00
εισιτήρια: 20 ευρώ

Προπώληση

- RHYTHM RECORDS, Εμ. Μπενακη 74, Εξαρχεια
- FULL MOON, Θεμιστοκλεους 42, Εξαρχεια
- FULL MOON, Νορμανου 7, Μοναστηρακι
- AΝΤΕΣΤΕ, Kρητικο καφενειο,Κωλεττη 11, Εξαρχεια.

{youtube}deCWQ5Nnjcw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured