Δελτίο Τύπου

ROOTS & CULTURE ''Prophecy Records present ''

LINVAL THOMPSON (JAMAICA) ft IRIE ITES at AN CLUB!

Warm up selection: Prophecy Records
Selector Antonis Rootikal from Roots Crew Soundsystem (Cyprus)
Stefanatty (One Drop Forward)

Ο Linval Thompson μεγάλωσε στο Kingston, Jamaica αλλά έζησε και για καιρό με τη μητέρα του στο Queens της Νέας Υόρκης.Η καριέρα του ξεκίνησε στην ηλικία των 20 ετών με την πρώτη του παραγωγή "No Other Woman", που ηχογραφήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Επιστρέφοντας στην Τζαμάικα στα μέσα της δεκαετίας του '70 συνεργάστηκε με τον σπουδαίο παραγωγό Phil Pratt και στην συνέχεια θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για να ασχοληθεί με την μουσική παραγωγή , παίρνοντας την γνώση και την τεχνική που θα χρησιμοποιήσει αργότερα στις παραγωγές του.

Επιστρέφοντας πάλι στην Τζαμάικα, δούλεψε με τον θρυλικό Lee "Scratch" Perry στο studio του Black Ark, ηχογραφώντας το "Kung Fu Man"

Η συνεργασία του με τον κορυφαίο παραγωγό Bunny Lee, είχε ως αποτέλεσμα το ντεμπούτο άλμπουμ του, Do not Cut Off Your Dreadlocks, το 1976. Ο Thompson άρχισε να παράγει το δικό του υλικό, με τους πρώτους καρπούς να είναι το άλμπουμ, I Love Marihuana (1978 Trojan records)) ,ένα από τα πιο ιστορικά reggae album! Παρόλο που συνέχισε να εργάζεται ως τραγουδιστής, έγινε όλο και πιο γνωστός ως παραγωγός, δουλεύοντας με τους κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Dennis Brown, ο Cornell Campbell, The Wailing Souls, ο Barrington Levy και ο Trinity .

Οι παραγωγές του Thompson χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για μερικά από τα πιο γνωστά δισκογραφικά άλμπουμ του Scientist βάζοντας έτσι και αυτός την προσωπική του σφραγίδα στην DUB!

Έχει επίσης κάνει παραγωγή και έκδοση σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές των Eek-A-Mouse, Freddie McGregor,Dennis Brown,Barington Levy,Sugar Minott,Triston Palma,Johnny Osbourne και Viceroys. Επίσης συνεργάστηκε με τον Augustus Pablo ,''Rockers'' Leroy "Horsemouth" Wallace και τους Roots Radics .

Ένας ζωντανός θρύλος που έχει αφήσει μια τεράστια παρακαταθήκη ,βγαλμένη από τα studio του King Tubby,Channel One ,Black Ark κ που όλα αυτά τα χρόνια παραμένει ενεργός δισκογραφικά αλλά και με live εμφανίσεις ανά τον κόσμο ,θα βρίσκεται μαζί μας ,στην σκηνή του Αn Club μαζί με τους IRIE ITES από την Γαλλία στις 11/1/19!.

Το live θα ξεκινήσει με επιλογές από Prophecy, Antonis Rootical & Stefanatty. Roots επιλογές από τον selector του Κυπριακού Soundsystem Roots Crew και στην συνέχεια Stefanatty'' at the controls''

Tο Roots Crew Sound System συνεχίζοντας την προώθηση της μουσικής κουλτούρας των reggae soundsystem από το 2000 ,έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες και παραγωγούς όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχοντας ενεργά στην Reggae /dub σκηνή της Κύπρου. Θα έχουμε την χαρά να μοιραστούμε τις μουσικές επιλογές με τον selector Antoni αυτή την φορά στην Αθήνα !

O Στέφανος (STEFANATTY) είναι απ τους πρωτοπόρους reggae καλλιτέχνες της local σκηνής, γνωστός στο ελληνικό κοινό τόσο από την προσωπική του σταδιοδρομία σαν Dj όσο και σαν τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των One Drop Forward.

Η Prophecy Records είναι ένα ανεξάρτητο δισκογραφικό εγχείρημα που δημιουργήθηκε το 2012 από τον selector Sensi Tom , μετά από αρκετά χρόνια έρευνας ,dj set και ραδιοφωνικών εκπομπών με αφετηρία τις πρώτες βραδιές που άρχισαν το 2005 .

Η πρώτη του κυκλοφορία σε βινύλιο ήταν ένα EP 12'' με κομμάτια όπως τα FIRE BURN (B JUDAH) & REVELATION TIME (B JUDAH ft Hornsman Coyte) ηχογραφημένα στο Hall Place Studio του Leeds.

H επόμενη δισκογραφική κυκλοφορία ήρθε 3 χρόνια μετά, το 2015, πάλι σε παραγωγή του ΒUNNIGTON JUDAH & Artman /Jideh και ήταν ένα 7'' ιντσο βινύλιο με το κομμάτι LOVE JAH/DUB JAH. Oι επόμενες δισκογραφικές παραγωγές της Prophecy επιφυλάσσουν συνεργασίες με τους θρύλους της reggae, Prince Alla, Johnny Osbourne και Hornsman Coyote στο τρομπόνι σε παραγωγή του Somehow Art

Από το 2012 μέχρι σήμερα η prophecy έχει φιλοξενηθεί 3 φορές εκτός Ελλάδας για να παρουσιάσει τις δισκογραφικές .της κυκλοφορίες αλλά και να μοιραστεί τις μουσικές επιλογές με τα soundsystem των Conscious Embassy στην Toulouse της Γαλλίας ,reggae pon di hills festival μαζί με Irie Warriors soudsystem στους λόφους του Teliou στη Ρουμανία και στην Κύπρο με το Roots Crew soundsystem .

Αρκετοί είναι και οι καλλιτέχνες που ήρθαν για πρώτη φορά , καλεσμένοι της PROPHECY
CONSCIOUS SOUNDS(U.K)ft CHAZBO(live melodica) &Donovan KINGJAY,EL FATA (U.K),DANCEHALL TRADITION(ROM),SAMMY DREADLOCKS/IRATION STEPPAS CREW,BUNNINGTON JUDAH(U.K),HORNSMAN COYOTE(SERBIA),RAS SNIFFA RANKS(U.K),DADDY MORSE,FAR EAST(FR) ,IRIE WARRIORS SOUNDSYSTEM(ROM)O.B.F ft SHANTI D& SR WILSON,SUNS OF DUB,SOUL STEREO (FR),CONSIOUS EMBASSY(FR),KING ALPHA(U.K),ALPHA AND OMEGA ft RAS TINNY,ALPHA STEPPA(U.K),KAYA FOUNDATION CREW(ROM),DANMAN(JAM) και οι θρύλοι της reggae απο την Jamaica JOHNNY OSBOURNE,PRINCE ALLA , JOHNNY CLARKE !

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

πόρτες: 23.00
εισιτήρια: 15 ευρώ

{youtube}uVUkmmdHOPk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured