Στις 30 και 31 Μαρτίου 2011, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα υποδέχονται έναν από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της ανατολίτικης μουσικής και από τους πλέον χαρισματικούς οργανοπαίκτες της Μεσογείου, τον Omar Faruk Tekbilek.

Μετά την συνεργασία που έκανε ο Omar Faruk Tekbilek με το Μιχάλη Νικολούδη, τη Γλυκερία, τις εμφανίσεις του στη Ελλάδα και τη μυσταγωγική παράσταση με τους Περιστρεφόμενους Δερβίσηδες  προπέρσι,  επιστρέφει για να παρουσιάσει την εικοσιπεντάχρονη και πλέον δισκογραφική του δουλειά με επιρροές από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο .

Η μουσική του Omar Faruk Tekbilek έχει ρίζες βαθιά στην παράδοση, αλλά και σημαντικές επιρροές από σύγχρονα μουσικά ιδιώματα. Η έμπνευση του απορρέει από τον μυστικισμό, την παράδοση, τον ρομαντισμό και τη φαντασία. Αντιμετωπίζοντας τον εαυτό του σαν αγγελιοφόρο της ειρήνης, επιδιώκει να συνεργάζεται με μουσικούς από διάφορες χώρες. «Η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα, ο συνδετικός κρίκος των λαών. Δεν εκπροσωπώ καμιά εθνικότητα όταν παίζω», λέει ο ίδιος. «Μέσω της μουσικής και του χορού μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη επικοινωνία, γιατί απλά, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των λαών».

Μαζί με τους μουσικούς που τον πλαισιώνουν, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ο δεξιοτέχνης της λύρας Λάζος  Ιωαννίδης, ένας καλλιτέχνης που συνεχίζει με πολύ αγάπη και πίστη τις παραδόσεις της μουσικής του Πόντου.

Ο Omar Faruk Tekbilek στις συγκεκριμένες συναυλίες θα παίξει ney- όπου θεωρείται από τους καλύτερους στο κόσμο- μπαγλαμά, ζουρνά και κρουστά.

30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Συμμετέχει ο λυράρης Λάζος Ιωαννίδης
 
Λάζος Ιωαννίδης - βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1974 στο Λευκώνα Σερρών. Η καταγωγή του είναι από την περιοχή Καρς, το χωριό Γαράκλισε. Ο αδελφός του παππού του, Παύλος Ιωαννίδης, ήταν γνωστός λυράρης και τραγουδοποιός, στην περιοχή Καρς. Ασχολείται με τη λύρα από δεκαπέντε χρονών. Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Ενορχήστρωσης. Διδάσκει στο Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών. Εργάζεται σε ποντιακά κέντρα πάντα με τη συνοδεία του αδελφού του, Γιώργου, στο τραγούδι.
Ο Λάζος Ιωαννίδης έχει ήδη κυκλοφορήσει τη πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Empnefsis», που μας ταξιδεύει σε χώρες μακρινές με πυξίδα την ποντιακή λύρα. Ο ίδιος βρέθηκε στην ηχογράφηση αυτού του album στην Τουρκία και συνεργάστηκε με την ορχήστρα του Ibrahim Tetlises, ενός από του σπουδαιότερους τούρκους τραγουδιστές.
Ο Λάζος Ιωαννίδης θα βρεθεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μαζί με τον Omar Faruk Tekbilek.

30/03 /2011
21:00 - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τιμές εισιτηρίων: € 20 (Φοιτητικά), 30, 40, 45, 55 (Διακεκριμένη Ζώνη)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής και  εκδοτήριο   στην Πλατεία Αριστοτέλους
Τηλ 2310/895938-9

31/03 /2011
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
20:00  - ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ 

Τιμές εισιτηρίων: € 25 (Φοιτητικά), 35, 40, 50, 65 (Διακεκριμένη Ζώνη)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Στα ταμεία του Μεγάρου - στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα: Δευτέρα με Παρασκευή, 10 το πρωί με 4 το απόγευμα - τηλεφωνικά, με χρήση πιστωτικής κάρτας, στο 210-7282333 - ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured