Ναταλία Πετρίτη

Detroit electro ατμόσφαιρα και υπνωτικά sequencies συναρμολογούν το trip hop πλαίσιο άλλης μίας καθημερινής ιστορίας με τον χαρακτηριστικό αναλογικό synth ήχο του ΜΕΤΑΜΑΝ.

Pixel

Μια γεννήτρια που αναβοσβήνει επαναληπτικά, χρονικότητες που βιώνονται ενώ διαφεύγουν, παπούτσια στο τσιμέντο ξαναβρίσκουν τις θέσεις τους, μηχανάκια επιστρέφουν στο ίδιο σημείο, τέκνο και ραπ, αποχαιρετισμοί και χτυπημένες φτέρνες. Ο MΕΤΑΜΑΝ συναντάει το κοφτερό αστικό χιπ χοπ της Sci-Fi River σ’ ένα κομμάτι για την κυκλικότητα και όσα ξεπηδούν απ’ αυτήν.

To "KAN" είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και θα περιέχεται στο album "METAMAN vs Dr RAVE", που θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο από την Inner Ear.

O METAMAN συμμετέχει στο Indie Playground Festival του Φεστιβάλ Αθηνών την Κυριακή 2 Ιουνίου. Facebook event

Photo by Giannis Papaioannou

ΜΕΤΑΜΑΝ είναι το προσωπικό μουσικό project του Θωμά Γουναρόπουλου, συνιδρυτή της Won Ton records.

Το ντεμπούτο του άλμπουμ "ΙΡΙΝΑ" κυκλοφόρησε και εξαντλήθηκε το 2020, ενώ το 2022 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος "ΜΑΤΑΙΩΣΗ". Στην προσπάθειά του να εξερευνήσει το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής έχει συνεργαστεί με αρκετά ετερόκλητους καλλιτέχνες (Λένα Πλάτωνος, Ζωρζ Πιλαλί, Pan Pan, Φωνόπτικον, Vasillina, A.Επίθετη κ.α.).

Η μουσική του επιστρατεύει απαγγελίες σε πρωτότυπο ελληνικό στίχο, αλλά και ορχηστρικά κομμάτια, με σκοπό να εκπροσωπήσουν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας και την καθημερινή του αναζήτηση στο αστικό τοπίο, ενώ στα live του συμμετέχει το σύνολο της συλλογής synthesizer και drum machine, που διαθέτει, για μια live electronics εμπειρία.

Tο τρίτο του άλμπουμ "ΜΕΤΑΜΑΝ vs Dr RAVE", θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2024 από την Inner Ear και συνδυάζει το trip hop με την σκηνή του rave για μια, εφ’ όλης της ύλης, ηλεκτρονική ανασκόπηση.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured