news.team

H ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και ανεξάρτητη παραγωγός Xanthí παρουσιάζει το πρώτο ελληνόφωνο τραγούδι της με τίτλο «Αν», μετά από μια σειρά αποκλειστικά αγγλόφωνων ηχογραφήσεων που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια.

Η Xanthí έγραψε, ηχογράφησε και έκανε η ίδια την παραγωγή στο «Αν» στο home studio της, θεματικά εμπνευσμένη από το χάος των αντιφάσεων και της μετριοπάθειας που χαρακτηρίζει τις ερωτικές σχέσεις και ηχητικά καθοδηγούμενη από το εύρος της αναπτυσσόμενης ηλεκτρονικής αθηναϊκής σκηνής .

Στο «Αν» η Xanthí επιχειρεί να δέσει αυτές τις αντιφάσεις μουσικά, παντρεύοντας τον πρότερο ηλεκτρονικό ποπ ήχο της με την retro διάθεση που αντηχεί στους πιο underground κύκλους της πόλης. Και σε αυτή την πόλη ξεκάθαρα «όλοι γουστάρουνε τα ίδια ξανά».

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της ήταν ο δίσκος “Problems” τον Ιανουάριο του 2023 από τη Musayeta Entertainment, ενώ το μοναδικό μέχρι τώρα εγχείρημά της με ελληνικό στίχο ήταν μια ηλεκτρονική διασκευή του «Κάνε Λιγάκι Υπομονή» το 2021. Εστιάζοντας στη χρήση synths και soft synths, η Xanthí (που μέχρι το 2022 μας συστηνόταν καλλιτεχνικά ως Blondie.G.D. ) έχει ντύσει μουσικά παραστάσεις για θέατρο και χορό, ενώ έχει ασχοληθεί 6 χρόνια με το ιντερνετικό ραδιόφωνο (Amagi, Street Radio, Avopolis).

Βρείτε το «Αν» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες https://orcd.co/xanthi-an

Περισσότερα για την Xanthí

https://linktr.ee/xanthi_music

Το «Αν» είναι μία ανεξάρτητη κυκλοφορία της Xanthí σε διανομή & υποστήριξη από τη The Hubsters.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured