Ναταλία Πετρίτη

Το "Damn You Deren Damn You - an homage to Maya Deren" είναι ένα νέο rework του "Damn You Devil Damn You" που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες συγχρονισμού με το "Meshes Of The Afternoon", ενός μικρού μήκους φιλμ του 1943 της Maya Deren, μιας πρωτοπόρου κινηματογραφίστριας και λογοτέχνιδας της αβανγκαρντ σκηνής, της τότε εποχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Το οπτικοακουστικό αυτό αποτέλεσμα του παντρέματος των δύο έργων με 80 χρόνια διαφορά στη δημιουργία τους αποτελεί μια απόπειρα δημιουργίας ενός νέου αυθύπαρκτου έργου, που ήταν εξ αρχής η πρόκληση και ο στόχος του Άημ Νόδη: «Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από την πρώτη στιγμή που είδα το φιλμ πριν από 20 χρόνια. Ο φίλος μας και visual artist Gustil (Kωνσταντίνος Τιλιγάδης) μας έβαλε στον κόσμο της Maya Deren, ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι με το συγκρότημα μας (Cyanna) στις αρχές των 00’s. Επιστρέφω πάντοτε, ξανά και ξανά, σε αυτό το video που δίνει τη δική του ερμηνεία ανάμεσα στο υποσυνείδητο και το όνειρο, περιμένοντας την κατάλληλη μουσική για να το ντύσω.»

Το original "Damn You Devil Damn You" περιλαμβάνεται στον τελευταίο άλμπουμ του Iam Nothe, “The Grand Design” που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

iam-nothe-damn-you-deren-damn-you-artwork-1500

iam-nothe-damn-you-deren-damn-you-info1

i

iam-nothe-damn-you-deren-damn-you-info3

Iam Nothe

instagram | youtube | facebook

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured