View More

Φοίβος Δεληβοριάς: «Έχει και ο μακαρθισμός τα όριά του»

Ο καλλιτέχνης απαντά στα σχόλια για εμφάνισή του μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Μέσα από ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα απάντησε ο Φοίβος Δεληβοριάς σε όσες και όσους σχολίασαν τη στάση του μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Δεληβοριάς αναφέρθηκε στην ανάρτησή του στο Facebook στο γεγονός ότι δεν έχει πρόθεση να απομακρύνει τους προβολείς από το έγκλημα στα Τέμπη και τις «ακηδεμόνευτες συγκεντρώσεις» που πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος εξηγεί ότι αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ανάρτηση, επειδή σύμφωνα με εκείνον «έχει και ο μακαρθισμός ορισμένων μέσων και λογαριασμών στα social τα όριά του».

Ο Φοίβος Δεληβοριάς δήλωσε στη συνέχεια ότι είναι «συντετριμμένος όπως κάθε Έλληνας» από την τραγωδία στα Τέμπη. Σημείωσε επίσης πως η εμφάνισή του στο «Κύτταρο» πραγματοποιήθηκε αφού έληξε το τριήμερο εθνικό πένθος «και φυσικά μιλώντας και τραγουδώντας για τα παιδιά που χάθηκαν».

Δείτε ολόκληρη την απάντηση του Φοίβου Δεληβοριά στη συνέχεια.

«Δεν έχω καμιά πρόθεση να απομακρύνω τους προβολείς από το έγκλημα στα Τέμπη και από τις πανελλήνιες, ακηδεμόνευτες συγκεντρώσεις που δείχνουν και την ανθρωπιά και την επαγρύπνηση της κοινωνίας μας, όσο κι αν αυτή καθημερινά συσκοτίζεται.

Επειδή όμως έχει και ο μακαρθισμός ορισμένων μέσων και ορισμένων λογαριασμών στα σόσιαλ τα όριά του, οφείλω να δηλώσω τα εξής:

Είμαι συντετριμμένος, όπως και κάθε άλλος Έλληνας από την τραγωδία. Ζήτησα αμέσως με επιστολή μου στην ΕΡΤ να μην προβληθεί η εκπομπή μας τις 3 μέρες του εθνικού πένθους.

Δεν εμφανιστήκαμε στο «Κύτταρο» παρά μόνο αφού αυτό έληξε-και φυσικά μιλώντας και τραγουδώντας για τα παιδιά που χάθηκαν.

Τα ίδια ακριβώς είχα αισθανθεί και πράξει στο έγκλημα του Ματιού. Είχα ακυρώσει τις εμφανίσεις μας στην Ταράτσα και είχα πενθήσει και εξοργιστεί μαζί με όλους.

Πηγαίνω στις συγκεντρώσεις, ακούγοντας το συλλογικό κάλεσμα και εύχομαι να γινόντουσαν και να γίνονται συχνότερα για να σταματήσει κάθε είδους έγκλημα, μικρό ή μεγάλο, από τα δεκάδες που δημιουργεί η μανία για το κέρδος και για διατήρηση στην εξουσία.

Αυτά-και συγνώμη που αναγκάζομαι να γράψω τα αυτονόητα. Τα λέμε όπου υπάρχει μουσική και κοινωνία. Εκεί ήμασταν και εκεί θα είμαστε πάντα».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0GUVkQoWzz3iz74Qfj276F9D2KLQ3NRLMTSiuFNwr8hWePRepNT7s1ssCpUA5Rf7wl&id=100044168542604


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


avopolis_google_news

FEATURED TODAY

Ενόψει της εμφάνισής του στο Arch Club-Live Stage στις 18 Ιουνίου, ο Dub FX θυμάται 10 highlights από την καριέρα και τη ζωή του, τα οποία περιλαμβάνουν από τα μαθήματα που σου προσφέρει το να ζεις σε ένα βαν, μέχρι το πώς είναι να σε βλέπει από την πρώτη σειρά ο ίδιος ο Robbie Williams.

Το Avopolis βρέθηκε για 4 μέρες στη Βαρκελώνη και στο περίφημο Parc Del Fòrum, για να δει από κοντά μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ανταπόκριση από τη δεύτερη ημέρα του PS23.

Η σπουδαία μπάντα του Michael Gira επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θυμόμαστε ξανά, μέσα από 10 + 1 δίσκους τους, γιατί είναι η πιο ενδιαφέρουσα ίσως περίπτωση re-discovery στη σύγχρονη ροκ εποποιία.

Top