View More

Αλλαγή χαρακτήρα των πανκαλλιτεχνικών κινητοποιήσεων: Οι καλλιτέχνες καλούν σε πορεία διαμαρτυρίας μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Με σύνθημα «Κράτος και Κεφάλαιο Δολοφονούν», οι καλλιτέχνες καλούν σε πορεία σήμερα Πέμπτη 2/3 στις 18.00, ενισχύοντας το ήδη υπάρχον κάλεσμά τους και καλώντας τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί μαζί τους έπειτα από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Την αλλαγή χαρακτήρα των πανκαλλιτεχνικών κινητοποιήσεων γνωστοποίησαν οι ίδιοι οι μαχόμενοι καλλιτέχνες το βράδυ της Τετάρτης, ανακοινώνοντας πως το ήδη υπάρχον κάλεσμά τους για την Πέμπτη 2/3 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί πλέον και ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο τραγικό δυστύχημα που συντελέστηκε στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Με σύνθημα «Κράτος και Κεφάλαιο Δολοφονούν», οι καλλιτέχνες καλούν τον κόσμο να συσπειρωθεί με τον αγώνα τους, αυτή τη φορά μέσα από μια διαμαρτυρία που λαμβάνει δυστυχώς νέα τροπή, μπροστά σε ένα δυστύχημα με σαφείς και διαχρονικές κρατικές ευθύνες, που μέχρι στιγμής έχει στοιχήσει τη ζωή σε περισσότερους από 47 νέους κατά πλειοψηφία ανθρώπους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συντονισμού των καλλιτεχνών, όπως αυτή αναρτήθηκε στη σχετική σελίδα τους στο Facebook.

ΑΛΛΑΓΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗΣ 02.03.23

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ

Μετά τη σημερινή τραγωδία μας είναι απολύτως αντιληπτό πως η προγραμματισμένη αυριανή διαδήλωση αλλάζει περιεχόμενο. Το καλλιτεχνικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια εις βάρος των κατώτερων στρωμάτων και εκδηλώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η διαρκής στρατηγική απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού, κάθε δημόσιας και δωρεάν υπηρεσίας αποτελεί μια πάγια πολιτική στάση τόσο στη χώρα όσο και σε ολόκληρο τον τρανό δυτικό πολιτισμό, όπου κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα. Η ίδια ιδεολογική μήτρα από όπου πηγάζει η υποβάθμιση όλων των πτυχών των ζωών μας (υγεία, παιδεία, πολιτισμός) είναι αυτή που γεννά τέτοια τραγικά συμβάντα. Άνθρωποι δολοφονούνται στον βωμό του κέρδους.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός σήμερα επρόκειτο να επισκεφθεί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης - Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, στο οποίο θα επαινούσε δημοσίως την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

Η ευθύνη σίγουρα δεν είναι ατομική... Και η πολιτική ευθύνη δεν εκφράζεται με κάποια παραίτηση και κροκοδείλια δάκρυα, πόσο μάλλον όταν ήταν χρόνια γνωστές οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν, όπως ανήγγειλαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους στις 7/2/2023.

Για τους λόγους που παραθέσαμε ενισχύουμε το ήδη υπάρχον κάλεσμα στις αυριανές διαδηλώσεις, και καλούμε όλον τον κόσμο να τις πλαισιώσει, παρόλο που δεν θα έχουν να κάνουν αμιγώς με τα ζητήματα του πολιτισμού, αλλά με την εξαθλίωση των ζωών μας εν γένει.

Εκφράζουμε τα θερμά μας να συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αγωνία μας για τους ανθρώπους που αγνοούνται, και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Όλοι στους δρόμους.

Σε σας που μας ακούτε.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΠΕΜΠΤΗ 02/03 στις 18.00

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΜΑΡΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ

ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΔΗ (ΚΑΝΟΝΙΑ)

Συντονισμός Εργαζόμενων στο Χώρο των Τεχνών - Κατάληψη Ρεξ

Σώμα Συντονισμού Σπουδαστών Δραματικών Σχολών - Κατάληψη Τσίλλερ

Συντονιστικό της Κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης - Κατάληψη Βασιλικού Θεάτρου

Κατάληψης Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ

Σύλλογος Σπουδαστών / Κατάληψη Κ.Σ.Ο.Τ.

Κατάληψη Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΑΠΕΛ

Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ

Κατάληψη Ολύμπια - Συντονισμός εργαζομένων και σπουδαστών/τριών στο χώρο του χορού

Συντονιστικό Κατάληψης ΤΕΕΤ

Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου Κατάληψη Θεάτρου Τσίλλερ Κατάληψη Ολύμπια: Συντονισμός Εργαζομένων και Σπουδαστών στο Χώρο του Χορού Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών-Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου Σύλλογος Σπουδαστών/τριών ΚΣΟΤ Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ Σπουδάστριες/Σπουδαστές Σχολής Δραματικής Τέχνης ΚΘΒΕ Συντονιστικό Κατάληψης ΤΕΕΤ

ΑΛΛΑΓΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗΣ 02.03.23 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ...

Posted by Συντονισμός Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών - Κατάληψη ΡΕΞ on Wednesday, March 1, 2023


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η Beyoncé από την αρχή της καριέρας της δεν είχε κρύψει τον θαυμασμό της στη βασίλισσα του rock'n'roll

Από το τελευταίο άλμπουμ του, "May Your Dreams Come True"

Ένα καινοτόμο δημιουργικό project που παντρεύει τέχνες και εμπειρίες και κάνει μουσική το κοινωνικό βίωμα έρχεται στην

FEATURED TODAY

Στο δεύτερο επεισόδιο του Meet Me In The Bathroom podcast η Τάνια Σκραπαλιώρη συναντάει στο studio του Avopolis τη Φώφη Τσεσμελή σε μια κουβέντα που ξεκινά από την ορατότητα και τη συμπερίληψη στη μουσική βιομηχανία, κατεβαίνει στο Pride, πειραματίζεται στην Ελευσίνα και καταλήγει -που αλλού;- στην Αθήνα τη νύχτα.

Πολυαναμενόμενες κινηματογραφικές πρεμιέρες, νέες τηλεοπτικές εμμονές, άχαστα live, ολοκαίνουργια εστιατόρια και μπαρ.

 «Ο δίσκος αυτός έχει 100% ταυτότητα ελληνική ακόμα και αν εγώ δεν έχω την εθνική μας ταυτότητα»

Top