Ναταλία Πετρίτη

«ο γιάννης σκοτώνει το θεριό για όλους τους καμένους βαράει τη μπότα γιατρικό για τους καταραμένους»

Pixel

Το LP «Ο Exorcismos» είναι η πρώτη δισκογραφική συνεργασία του Γιάννη Βεσλεμέ (Felizol) με τη αεικίνητη Veego Records και ο πρώτος του ελληνόφωνος δίσκος, μια δεκαετία μετά την «Πάρνηθα» (2013). Αν στη «Πάρνηθα» της νεότητας ασχολήθηκε με τον έρωτα, τώρα στο «Ο EXORCISMOS» της ωριμότητας τον απασχολεί μόνο ο θάνατος. Δέκα τραγούδια που γεφυρώνουν το παγανιστικό ροκ με τη θλιμμένη ντίσκο, το acid με το λαϊκά, το καυτό καταπιεσμένο latin με ένα κάποιο παγωμένο κύμα. Σε στίχους, μουσική και παραγωγή του ίδιου και με τη συνδρομή του πολυοργανίστα Γιώτη Παρασκευαϊδη, του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) και του Λεωνίδα Οικονόμου (My Wet Calvin). 

Η μίξη έγινε από τον Γιώτη Παρασκευαϊδη (Aux Studio, Αθήνα), το mastering από τον Marco Pellegrino (Analogcut, Βερολίνο) και το artwork του εξωφύλλου από τον Νίκο Πάστρα.

Το «Οι μάγοι της Λεωφόρου Κηφισίας» είναι βασισμένο μουσικά στο Aquarium του Camille Saint-Saëns.

Ο Γιάννης Βεσλεμές (aka Felizol) σκηνοθέτης και συνθέτης ετών 43, μετράει τα τελευταία χρόνια πολλές δισκογραφικές κυκλοφορίες σε εκλεκτικά labels του εξωτερικού (Optimo Music, Invisible Inc, Macadam Mambo κ.α.) έχοντας διαμορφώσει έναν ήχο προσωπικό που κινείται συχνά γύρω από το δίλημμα «μουσική που πονάει ή μουσική που χορεύεται;». Πέρα από τις δικές του ταινίες (Νορβηγία (2013), The Field Guide to Evil (σπονδυλωτή 2018), Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο (2023) έχει υπογράψει τα σάουντρακ πολλών ελληνικών ταινιών {Τετάρτη 04:45 (2015), Suntan (2016), Cosmic Candy (2019) κ.α.} και έχει κυκλοφορήσει και παρουσιάσει ζωντανά εδώ και 15 χρόνια δεκάδες LPs, Eps και singles.

front

back

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

2023 Veslemes O Exorcismos (Veego Records)

2022 Veslemes The Well (Macadam Mambo)

2022 Veslemes Pigeon Post Knossos (Won Ton Rec)

2021 Veslemes Apolithoma (Invisible Inc)

2020 Veslemes I Know Where You Live Vangelis! EP (Byrd Out)

2018 Felizol & The Boy Tesoro (Sportex Audio)

2015 Felizol  Norway OST (Six Dogs Rec.)

2014 Felizol & The Boy Like Cannibal Father Like Cannibal Son (Optimo Music)

2013 Felizol & The Boy Mother EP (Ntrop Rec.)

2013 Felizol Πάρνηθα (Sportex Audio)

2009 Mary & The Boy / Felizol Timemachine (Inner Ear Rec.)

2009 Felizol Birthdays (Puzzlemusik)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured