Ναταλία Πετρίτη

Oι Sparn Dame παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους άλμπουμ Bitter Cherry που κυκλοφόρησε στις 8/5/2022. Πρόκειται για μια concept ιδέα ενός δρόμου στην Αθήνα που μεταμορφώνεται σε μια περιπλανώμενη μορφή την Sparn, η οποία φωτογραφίζει φαινομενικά στιγμιότυπα, patterns και σύντομες ιστορίες gone astray dwellers. Ο όρος "gone astray" αναδύθηκε από τον Charles Dickens σε μια ιστορία για ένα παιδί που χάθηκε- ‘’παραστράτησε’’ στην πόλη του Λονδίνου. Ακολουθώντας τα 9 tracks αυτού του πικροκέρασου θα ακούσουμε μεταξύ άλλων την ιστορία μιας καρέκλας στα ερείπια - μέρος μιας αστικής γεωγραφίας, ένα είδος haze συμβολισμού του συντηρητισμού και αντικρουόμενα στοιχεία της ύπαρξης σε ένα οποιοδήποτε έτος.

Οι μουσικές πηγές που αντλούν οι Sparn Dame είναι ο alternative ήχος των 90’s με songwritting βασισμένο στις μελωδίες, η αναφορά στην τραγουδοποιία pop 80’s σε πιο rock φόρμες και δυνατά grooves, καθώς επίσης δεν εκλείπει και η post punk αισθητική σε στιγμές ή ο δανεισμός φολκ στοιχείων σε σύμπλευση με ακατέργαστα φωνητικά.

H ηχογράφηση έγινε στην Sonic Playground μεταξύ Ιούνη και Δεκέμβρη του 2021 σε συμπαραγωγή με τον Νίκο Τριανταφύλλου και η μίξη και mastering πραγματοποιήθηκε από τον Ηρακλή Βλαχάκη.

Οι Sparn Dame αποτελούνται από τους Μπάμπη Μουλακάκη: ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα-φωνή (Τhe Bow) , Kωσταντή Κωνιό: μπάσο-φωνή (Επαναστατικόν Όλον Τίποτας, Lungs, Devamp Javu) , Κωστή Στεργίου: τύμπανα-synths-alto sax (Prisma Flower Band, Eπαναστατικόν Όλον Τίποτας, Devamp Javu)

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή, σε κασέτα μέσω της Ftochophone Records, αλλά και σε cd.

Δείτε το κλιπ “Α pub in the bottom” σε σκηνοθεσία Μαριέλλας Παναγιώτου και με συμμετοχή της ηθοποιού Τζω Κοκκίνη:

https://sparndame.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/SparnDame

bandcampcover

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured