Ναταλία Πετρίτη

Νέες καταγγελίες σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για σεξουαλική κακοποίηση φτάνουν στη δικαιοσύνη η οποία έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» της μηνυτήρια αναφορά πέντε γυναικών στην οποία καταγράφουν τις μαρτυρίες τους για όσα βίωσαν ενώ ήταν ανήλικες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε λίγες ημέρες στα χέρια του εισαγγελέα έφτασαν πέντε νέες καταγγελίες γυναικών σε βάρος του μουσικού για σεξουαλική κακοποίηση τους ως ανήλικες.

Το μοτίβο που ακολουθούσε ο ντράμερ – Ανατριχιαστικές περιγραφές

Η δράση του ντράμερ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, εξακολουθούσε έως και το 2018-2019 και ενώ ήδη ελεγχόταν από τη δικαιοσύνη για τον βιασμό ανήλικου κοριτσιού για τον οποίο έχει καταδικαστεί πρωτόδικα. Μάλιστα, οι μαρτυρίες των νεαρών γυναικών αποκάλυψαν και άλλες περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών που , όπως λένε, έπεσαν θύματα της διαστροφής του μουσικού ενώ ήταν μεταξύ 8 και 13 ετών.

Οι νεαρές γυναίκες φέρονται να μην σχετίζονται μεταξύ τους ενώ περιγράφουν διαφορετικά πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η λίστα με τα ονόματα που καταγγέλλουν τον ντράμερ θα μεγαλώσει καθώς οι καταγγέλλουσες φέρονται να αναφέρονται και σε γεγονότα με κεντρικά πρόσωπα άλλα κορίτσια.

Οι νεαρές γυναίκες στις μαρτυρίες τους, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να καταγράφουν ένα μοτίβο το οποίο ακολουθούσε ο ντράμερ ο οποίος φέρεται σε πολλές περιπτώσεις να εκμεταλλευόταν την χαλαρότητα των καλοκαιρινών διακοπών αλλά και την γνωριμία του με τους γονείς των παιδιών που του έδειχναν εμπιστοσύνη και εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε συνεργαστεί με το δημοφιλές συγκρότημα. Ένα από τα κορίτσια περιγράφει πως ο μουσικός την προσέγγισε ενώ ήταν διακοπές και έπαιζε μέσα στη θάλασσα με άλλα κορίτσια. «Κατά τη διάρκεια αυτή ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο «για το κατούρημα στη θάλασσα», βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο. Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο.

Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω.» αναφέρει και στην συνέχεια προσθέτει: «Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα (…) βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν «να παίζει» μαζί τους.» . Η νεαρή γυναίκα τονίζει ότι «αυτό που μου έκανε ο μηνυόμενος με τάραξε» και ήταν ο λόγος που προσήλθε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. «Έρχομαι μπροστά σας και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του, έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση του ότι αυτό που υπέστην από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σοβαρό αδίκημα…» είπε.

Άλλη κοπέλα αναφέρει στην καταγγελία της πως ο ντράμερ ήταν γείτονας και οικογενειακός φίλος και χρειάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια παιδοψυχολόγου για να διαχειριστεί την κακοποίηση που έζησε.

«Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δε με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγα να μην περνάω ούτε απέξω. Εκείνο το καλοκαίρι φιλοξενούσα και την (…) η οποία έμενε τότε στο εξωτερικό και ερχόταν και έμενε μαζί μας κάθε καλοκαίρι.» περιγράφει η κοπέλα τονίζοντας πως τις προσέγγισε προτείνοντας να παίξουν στον υπολογιστή του ένα πολύ δημοφιλές για τα κορίτσια παιχνίδι.

«Τα κορίτσια κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή και αυτός βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου. Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη την στιγμή αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο.» αναφέρει το νεαρό κορίτσι στην καταγγελία του.

«Είναι εντυπωσιακό ότι ορισμένες άγνωστες στις μηνύτριες γυναίκες προσήλθαν αυτοβούλως στη διεξαγόμενη προκαταρκτική εξέταση, ενώ ακόμη περισσότερες κινούνται επιπλέον και με νέες μηνύσεις εις βάρος του Γ.Γ. και για άλλα επεισόδια εξακολουθητικής σεξουαλικής κακοποίησης, ορισμένα από τα οποία συμπεριλαμβάνουν και άσκηση βίας.» αναφέρει σε δήλωση του ο νομικός παραστάτης των νεαρών γυναικών, Παναγιώτης Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται «προκαλούν αποστροφή» την ώρα που η εισαγγελική έρευνα έχει μπει στην τελική της ευθεία φέρνοντας στο προσκήνιο «τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις για σωρεία γενετήσιων πράξεων τις οποίες τελούσε ο μουσικός επί σειρά ετών κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή».

«Ο ασκός του Αιόλου όχι μόνον άνοιξε, αλλά απελευθέρωσε σαρωτικούς ανέμους, που αλλάζουν το τοπίο σε σχέση με το απεχθές έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, το οποίο μέχρι τις μέρες μας χαρακτηριζόταν από τη δυσκολία της αποκάλυψης και της προσφυγής στις αρχές. Αυτή τη φορά η πολλαπλότητα των θυμάτων, ο υψηλού προφίλ δράστης και το ειδεχθές των αδικημάτων υπερκέρασαν τον φόβο, τη ντροπή, τους δισταγμούς και τις ενοχές των θυμάτων και των οικείων τους» σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου υπογραμμίζοντας ότι «Πέρα από την πρώτη υπόθεση, για την οποία ο Γ.Γ. είχε καταδικαστεί το 2019 σε 12ετή κάθειρξη για κατ΄ εξακολούθηση τέλεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος μιας ανήλικης που τότε (μεταξύ 2011 και 2013) ήταν 6 ως 8 ετών -και ενώ ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος με όρους μέχρι το Εφετείο του, που έχει προσδιορισθεί για τις 11 Απριλίου 2022 – προέκυψαν τουλάχιστον 10 νέες περιπτώσεις, που σχετίζονται με αδικήματα που έχουν τελεσθεί έως και το 2018 με 2019. Όσο δηλαδή εκκρεμούσε η πρώτη υπόθεση, για την οποία είχε κληθεί για πρώτη φορά σε απολογία ο Γ.Γ. το 2015, φαίνεται ότι εξακολουθούσε απτόητος έναν τρόπο ζωής που σχετιζόταν άμεσα με την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, όπου βρισκόταν και όποτε μπορούσε».

Πηγή: www.newsbeast.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured