Ναταλία Πετρίτη

Ο Μανώλης Αγγελάκης επιστρέφει με νέο ελληνόστιχο album που έχει τον τίτλο Εμείς Αποστάσαμε, σχεδόν δύο χρόνια μετά το instrumental The Stone We Had In Our Mouth (Same Difference, 2020).

Δουλεύοντας μόνος στο στούντιο μέσα στα βάθη του πανδημικού lockdown, με το βλέμμα στραμμένο προς τα μέσα έγραψε μουσική και στίχους για πέντε κομμάτια και μελοποίησε το αγαπημένο του ποίημα του Καβάφη, “Η Πόλις”.

Για πρώτη φορά οι ηχογραφήσεις δεν μπορούσαν να γίνουν με τον παραδοσιακό ομαδικό τρόπο. Όλοι οι μουσικοί/συντελεστές του album, που συνδέονται με τον Αγγελάκη με δεσμούς φιλίας, συμμετείχαν εξ αποστάσεως, ο καθένας από τη βάση του και με τη βοήθεια ψηφιακών μέσων. Το Εμείς Αποστάσαμε είναι το αποτέλεσμα αυτής της σημαντικής προσπάθειας, του χρόνου που αφιέρωσαν και της συνεργατικής τους ενέργειας.

Οι στίχοι προσωπικοί και έντονοι μιλούν για τη ζωή, την ωριμότητα, την αβεβαιότητα, την απώλεια. Αν και απαισιόδοξοι στην πλειοψηφία τους, όπως και ο γενικός τίτλος του δίσκου, πολύ συχνά φωτίζονται από τη σπίθα της ελπίδας και του ονείρου που επιμένει. Η ευαισθησία τους σε συνδυασμό με τη δωρική ερμηνεία και τη δύναμη της προσωπικότητας του Αγγελάκη κάνουν αυτό το άλμπουμ να ξεχωρίζει, ως ένα διαφορετικό δείγμα του σύγχρονου αστικού τραγουδιού.

Ακούστε εδώ το κομμάτι «Ο Δρόμος»:

Κυκλοφορεί σε LP και Digital από την Inner Ear.

aggelakis-eksofyllo

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured