Ναταλία Πετρίτη

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο ίδιος ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 12 του χρόνια, ενώ πέντε χρόνια αργότερα δημιούργησε ένα μικρό rock συγκρότημα με το οποίο έπαιζε μουσική σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής.

Ο ίδιος δημιούργησε το συγκρότημα Πρόκες το 1972, έχοντας προηγουμένως, ιδρύσει τους Mirabilis Zalapa και What a Pity. Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία, ενώ με την επιστροφή του στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.

Ο δίσκος του 1992 που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του, Μου θυμίζεις τη μάνα μου, έγινε πλατινένιος, ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα.

Οι Χρήστος Κυριαζής κυκλοφόρησε επίσης τους δίσκους Επιτυχίες (1994), Η αγάπη είναι μία (1994, χρυσός δίσκος με 30.000 αντίτυπα), Χαμένος Νικητής (1995), Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ (1997). Τα γνωστότερα κομμάτια των δίσκων υπήρξαν τα «Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι», «Ημεροβίγλι», κ.α.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured