Ναταλία Πετρίτη

Προπομπός του album Heaps και με επερχόμενο συγχρονισμό στον επόμενο κύκλο της σειράς Zen School Of Motoring του BBC 3.

Η Αθηναία ambient pop παραγωγός, Saber Rider, μέσα στην πανδημία κατάφερε να δημιουργήσει σχετικό underground buzz με τις ep κυκλοφορίες της μέσω bandcamp  και σήμερα η Just Gazing Records κυκλοφορεί επίσημα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες το single “Vivian”, προετοιμάζοντας το έδαφος για το ντεμπούτο άλμπουμ της. 

H Αλίκη Λευθεριώτη (όπως είναι το πραγματικό της όνομα) είναι συνθέτρια και παραγωγός που χρησιμοποιεί τεχνικές sampling και αυτοσχεδιασμού για να παράγει ηχητικά κολάζ με αναλογικό ήχο.

Έχει εργαστεί σε παραγωγές κινηματογράφου, μικτών μέσων και χορού. Στον -όχι και τόσο- ελεύθερο χρόνο της, είναι συνοδός πιάνου μπαλέτου, κιμπορντίστρια, dj για ραδιόφωνα όπως το Movement radio και το Fade, ηχολήπτρια και επιμελήτρια μουσικών θεμάτων για την τηλεόραση. Σπούδασε σύνθεση και πιάνο σε Αθήνα και Λονδίνο, καθώς και Βραζιλιάνικα κρουστά και μουσική για κινηματογράφο, έχοντας παράλληλα εργαστεί σαν part time manager του Βρετανικού jazz label F-IRE Collective. Αυτή τη στιγμή συνθέτει για το Ζesty Dance Group (Ministry of the Arts 2020 Grant) και ήταν resident artist με την Ergo Collective (Απρίλιος 2021). Την άνοιξη του 2022, θα είναι resident performer στο Workspacebrussels στο Βέλγιο με την καλλιτέχνιδα χορού Danae Vorvila.

Ως συνθέτρια και σχεδιάστρια ήχου, έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών, στο Φεστιβάλ Δράμας, ΚΠΙΣΝ, Ελληνική Ταινιοθήκη, Εθνική Ελληνική Τηλεόραση, Διεθνές Φεστιβάλ Νέας Υόρκης, Athens Video Dance Project, London Graduate Fashion Week, Resonance FM, City University London και Goldsmiths University of London μεταξύ άλλων.

Σαν μουσικός, έχει εμφανιστεί με μπάντες και προσωπικά πρότζεκτ σε διάφορους χώρους όπως Lovebox Festival, Café Oto, Brixton Academy, Brecon Jazz Festival, Olympic Park, London Pride, Goldsmiths University of London, το Romantso στην Αθήνα, το Μπάγκειον Μέγαρο και πολλά άλλα.

Μερικά από τα κομμάτια και επερχόμενα singles του album Ηeaps έχουν ήδη βρει θέση σε παραγωγές του BBC όπως το “Vivian” που θα ακούγεται στον επόμενο κύκλο της σειράς Zen School Of Motoring του BBC 3 καθώς και σε συγχρονισμούς για παραγωγές του μουσείου West Den Haag, του London Travelwatch και της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους Pathologies of Everyday Life.

Η κυκλοφορία του album Heaps έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2022.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured