Το άλμπουμ του Mark Eitzel, The Ugly American  κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε βινύλιο.

Ο αμερικανός τραγουδοποιός Mark Eitzel, πρώην τραγουδιστής των American Music Club, είχε κατέβει το 2002 στην Ελλάδα και ηχογράφησε το συγκεκριμένο άλμπουμ, που περιείχε διαλεγμένα κομμάτια της σόλο καριέρας του και των  American Music Club.

Όλες οι διασκευές έγιναν με παραδοσιακά ελληνικά μουσικά όργανα. Η παραγωγή και ενορχήστρωση του δίσκου έγινε υπό την αιγίδα και φροντίδα του Μανώλη Φάμελλου και του τότε συγκροτήματός του (Πάνος Τόλιος, Δημήτρης Μπασλάμ, Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, Κυριάκος Γκουβέντας). Ο δίσκος περιέχει και ένα κομμάτι του  Μανώλη Φάμελλου, το "Love's Humming", το οποίο τραγουδάει ο Mark Eitzel.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 2003 μόνο σε cd, από την ελληνική εταιρεία Soul Sister (Hitch Hyke) με ευρύτερη κυκλοφορία στην Αγγλία/Ευρώπη (Tongue Master Records) και στην Αμερική (Thirsty Ear).

Δεκαεπτά χρόνια μετά, η Tongue Master Records (UK), έχει εκδώσει μια περιορισμένη ποιοτική εκτύπωση για πρώτη φορά σε βινύλιο (Heavyweight 180gr), με τροποποίηση του εξωφύλλου και ημερομηνία κυκλοφορίας παγκοσμίως στις 14/08/2020.

Το βινύλιο χαράκτηκε στο Abbey Road από τον Alex Wharton, ο οποίος πρόσφατα είχε δουλέψει σε επανεκδόσεις των BeatlesRolling StonesMassive Attack και Radiohead.

Το δισκάδικο Sound Effects Records, που βρίσκεται στην Αθήνα, Σ.Τρικούπη 50 και Καλλιδρομίου 10683, έχει την αποκλειστική διανομή του δίσκου για όλη την Ελλάδα.

https://www.soundeffect-records.gr/mark-eitzel

Στην Θεσσαλονίκη θα το βρείτε στο Lotus Record Shop, Σκρα 7, 54622

https://lotus.gr/record_info.php?ID=64581

Λόγω της παγκόσμιας ζήτησης και της μικρής εκτύπωσης σε νούμερο (500), το βινύλιο θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένα αντίτυπα και στην Ελλάδα.

  • Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο Sounds Effects Records +30 21 0 8259883 Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured