Ταχύτερη από το αναμενόμενο είναι η άρση των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, στις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, τα μουσεία και οι ιστορικοί χώροι, ενώ από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συναυλίες.

Από τις 6 Ιουνίου θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, τα κυλικεία, η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, τα αναψυκτήρια και υποστηρικτικές για τις τέχνες του θεάματος δραστηριότητες.

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι δραστηριότητες των χορευτικών κέντρων, καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο, οι υπηρεσίες καφενείου με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια, οι υπηρεσίες κέντρων διασκέδασης, καμπαρέ ή night club και τα ίντερνετ καφέ.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαθανάσης, την ερχόμενη Δευτέρα (8 Ιουνίου), θα ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης, τα καφωδεία και οι μπουάτ καθώς και οι "ντισκοτέκ" (σσ. τρελαινόμαστε για την ορολογία). Την ίδια ημέρα θα ανοίξουν οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη και οι υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα ημερομηνία για το άνοιγμα των γυμναστηρίων είναι 15 Ιουνίου αντί για 29, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Την ίδια ημέρα θα ανοίξουν τα καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής, οι υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες, οι υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες, τα μουσεία και οι ιστορικοί χώροι και κτίρια, καθώς και τα πάρκα - θεματικά και αναψυχής.
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured