Συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην Τασούλα Επτακοίλη και την Καθημερινή. Μίλησε για αρκετά και ενδιαφέροντα: αυτά που ετοιμάζει, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το bullying που δέχθηκε για τις απόψεις του από ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. 

Μέρος της κουβέντας είχε να κάνει και με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τον Πολιτισμό. Υποστήριξε ότι επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα: "Eίμαστε οι πρώτοι που κλείσαμε και, απ’ ό,τι φαίνεται, θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ανοίξουμε. Γι’ αυτό πρέπει το υπουργείο Πολιτισμού να πάρει ιδέες από όσα γίνονται στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Αγγλία και αλλού. Δεν λέω να δώσει μισθό στους καλλιτέχνες 2.500 λίρες, όπως στην Αγγλία, μέχρι να αρχίσουν ξανά οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις. Είμαστε πολύ πιο φτωχή χώρα. Αλλά να μιλήσει η κ. Μενδώνη με καλλιτέχνες, διοργανωτές και οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης για να βρεθούν λύσεις".

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου πρότεινε να ζητήσει το Υπουργείο ένα νέο ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό, για να ενισχυθούν με δίκαιο τρόπο οι χιλιάδες άνθρωποι που δουλεύουν στον χώρο μέχρι να ομαλοποιηθεί ξανά η ζωή μας. "Μπορεί να δώσει οδηγία σε ραδιόφωνα και κανάλια να στηρίξουν το εγχώριο τραγούδι, όπως κάνουν πολλές ευρωπαϊκες χώρες", συμπλήρωσε.

Ο ίδιος φάνηκε να τρομάζει όταν αναρωτιέται πότε θα ξαναδουλέψουν οι άνθρωποι του χώρου. "Συζητιέται στον χώρο μας ότι αυτό θα συμβεί την άνοιξη του ’21. Είναι τρομακτικό όχι μόνο για τους μουσικούς αλλά και για ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές, σκηνογράφους, ηχολήπτες, φωτιστές και πολλούς άλλους".

Τέλος, είπε ότι ηχογραφεί αυτό το διάστημα όλες τις ιδέες που είχε τα τελευταία χρόνια και δεν προλάβαινε να τις δουλέψει "γιατί ήμασταν συνέχεια στον δρόμο. Μπορεί να είναι και η άμυνά μου απέναντι σε αυτό που συμβαίνει να δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ", κατέληξε.

Ολόκληρη η συνέντευξη, εδώ.

Photo: Θάνος Λαϊνας

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured