Χάρις Αλεξίου: «Διαβάζω δεξιά κι αριστερά ότι ζούσαμε ανέμελα. Πώς έπρεπε να ζούμε; Σκεπτόμενοι ότι θα μας έρθει πανούκλα;»

Σημείωσε ότι έχει πάρει την απόστασή της από την “εντεχνίλα” και μίλησε για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε.

news.team
news.team

Συνέντευξη στη Γιούλη Επτακοίλη και την Καθημερινή έδωσε η Χαρούλα Αλεξίου, με αφορμή την κυκλοφορία των τραγουδιών της ξενιτιάς, τα οποία ηχογράφησε 33 χρόνια πριν.

Μερικά από όσα (ενδιαφέροντα) είπε:

Για τα τραγούδια του δίσκου και το τι θα αισθανθεί ο ακροατής:
«Δεν ξέρω τι θα αισθανθεί όταν τα ακούσει, αλλά θα σου πω εγώ πώς νιώθω. Σαν να σκάει ένα ηφαίστειο και η λάβα του είναι χρυσάφι. Ακούω διαφορετικά αυτά τα τραγούδια, τα εκτιμάω αλλιώς. Ακούω τον τρόπο που τα έχω πει που είναι αυτός του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού, και χαίρομαι, καμαρώνω. Νιώθω ότι έχω πάρει την απόστασή μου από την “εντεχνίλα” και μπορώ και αναγνωρίζω την αξία του λαϊκού τραγουδιού. Ισως παίζουν ρόλο και οι σημερινές συνθήκες. Το σάουντρακ της εποχής είναι το λαϊκό αίσθημα και η αυθεντικότητα. Σκέψου ότι αυτή η συνθήκη μας έχει κλείσει στο σπίτι και ζούμε με τα απαραίτητα».

Για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε:
«Διαβάζω δεξιά κι αριστερά ότι ζούσαμε ανέμελα. Δηλαδή πώς έπρεπε να ζούμε; Σκεπτόμενοι ότι θα μας έρθει μια πανούκλα; Τώρα όσον αφορά την καθημερινότητα, στον καθένα λείπουν διαφορετικά πράγματα και με άλλη ένταση. Και μένα μου λείπει η επαφή αλλά γενικά ζω πολύ στο σπίτι, οπότε βεβαίως μ’ ενοχλεί, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω πάθει την πλάκα μου με τον εγκλεισμό. Εχω πράγματα να ασχοληθώ. Θα διαβάσω, θα δω λίγο Netflix, θα ακούσω μουσική, θα χαζέψω στο Ιντερνετ. Κάνω ένα ωραίο χασομέρι, χωρίς τύψεις. Επίσης έχω επιτέλους χρόνο να τακτοποιήσω το αρχείο μου».

Για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καλλιτέχνες και μουσικοί:
«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς. Και σκέψου ότι και πριν δεν ήταν καλύτερα τα πράγματα. Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης, οι εμφανίσεις ήταν πολύ περιορισμένες. Πάνε οι εποχές που παίζαμε κάθε βράδυ. Πρέπει κάτι να γίνει. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι η τηλεόραση πρέπει να πληρώνει τους τραγουδιστές και τους μουσικούς. Θα είναι μια βοήθεια. Στην τηλεόραση γίνονται ολόκληρες εκπομπές, κάποιοι βγάζουν χρήματα και οι μουσικοί και οι ερμηνευτές δεν παίρνουν τίποτα. Ισως τώρα αλλάξει αυτό».

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Χάρις Αλεξίου: η καραντίνα έφερε στο φως έναν ολόκληρο δίσκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το οποίο είναι όσο λαμπερό αρμόζει στο πρώτο single από την επερχόμενη δουλειά της που λέγεται -πώς αλλιώς;-

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

FEATURED TODAY

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Η Τάνια Σκραπαλιώρη θα ...

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Ο Μάκης Μηλάτος διαλέγει να

Top