Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης μπορεί να έφυγε το 2017, όμως άφησε πολλά για να τον θυμόμαστε. Και, απ' ό,τι φαίνεται, ίσως υπάρχουν μερικές ακόμα εκπλήξεις για όσους μετρώνται στους φίλους του.

Το 2020 έφερε έτσι μια καινούρια έκδοση με την υπογραφή του, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο: ένα βιβλίο-CD ονόματι Φίνο Ριριλίνο, με τα κείμενα και τα τραγούδια μιας θεατρικής παράστασης για παιδιά.

Η έκδοση απηχεί τη μουσικοθεατρική παράσταση Ο Λουκιανός Των Παιδιών, την οποία ανέβασε το 2019 στο Μέγαρο Μουσικής η Άννα Βαγενά. Το πρώτο μέρος αποτελούνταν από το παιδικό θεατρικό έργο του Κώστα Λιάκουρη Φίνο Ριριλίνο, σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου, με τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη γραμμένα την περίοδο 1985-1986.

Πίσω σε εκείνη την εποχή, ο Καλαντζόπουλος είχε ανεβάσει το Φίνο Ριριλίνο για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε δική του σκηνοθεσία. Και είχε ζητήσει από τον Κηλαηδόνη να γράψει μουσική για τους στίχους τους οποίους είχε ήδη έτοιμους για την παράσταση. Ο Κηλαηδόνης έφτιαξε τις μελωδίες, αλλά έκατσε και στο πιάνο και τραγούδησε τα 12 κομμάτια που είχαν προκύψει.

Το συνοδευτικό του CD βιβλίο είναι εικονογραφημένο από τη Μαριλένα Μελισσηνού και περιλαμβάνει τα κείμενα της παράστασης, αλλά και νέα συνοδευτικά κείμενα από τον Καλαντζόπουλο και την Άννα Βαγενά.

{youtube}easUrtcMC9M{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured