Το "Φτωχομπούζουκο" του Σωκράτη Μάλαμα

Ακούστε μία ακόμα διασκευή σε Μανώλη Χιώτη, με τον Μανώλη Πάππο στα φωνητικά

news.team
news.team
φωτογραφία: Γιάννης Μαργετουσάκης

Με μια διασκευή στο τραγούδι "Το Φτωχομπούζουκο" εμπλουτίζει ο Σωκράτης Μάλαμας τον κύκλο Τα Σκέτα, συνεχίζοντας να εξερευνά το ρεπερτόριο που άφησε πίσω του ο Μανώλης Χιώτης: μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας παράλληλα και το βιντεοκλίπ που έφτιαξε ο Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου.

Η διασκευή ακολουθεί την πρακτική όσων τραγουδιών έχουν προηγηθεί στον σχετικό κύκλο, αυτή δηλαδή της λιτής εκτέλεσης, μόλις με 2 κιθάρες -μία την παίζει ο ίδιος ο Μάλαμας, την άλλη ο Δημήτρης Λάππας. Για ακόμα μία φορά όμως σε αυτήν την ενότητα ο Μάλαμας δεν τραγουδάει καθόλου, παραχωρώντας τα φωνητικά στον Μανώλη Πάππο.

Το "Φτωχομπούζουκο" γράφτηκε από τον Μανώλη Χιώτη (μουσική-στίχοι) το 1953 και πρωτοτραγουδήθηκε από τον Θανάση Ευγενικό, με τον ίδιο τον Χιώτη στο μπουζούκι.

«Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να "βγάλω μεροκάματο" όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής», έχει δηλώσει ο Μάλαμας για τα Σκέτα.

FEATURED TODAY

Πριν ακριβώς 15 χρόνια, στις 29 Μαΐου του 2005, το ιστορικό λαιβάδικο της οδού Μάρνη έριξε αυλαία. Επτά άνθρωποι που το έζησαν, ο καθένας με το δικό του

Top
0
Shares