φωτογραφία: Ken Schles

Αν θυμάστε βασικά τις μέρες που οι Green Day έκαναν παγκόσμιο χαμό με το Dookie (1994) ή αν είστε ανάμεσα στους νεότερους fans, όσους προσδέθηκαν στο άρμα τους επί American Idiot (2004), ίσως εντυπωσιαστείτε μαθαίνοντας ότι υπάρχουν άγνωστες ηχογραφήσεις τους από το 1989.

Κι όμως, 1989 είναι το επίσημο έτος εκκίνησης για τη σούπερ επιτυχημένη παρέα του Billie Joe Armstrong, αφού τότε βγήκε το πρώτο τους ΕΡ 1,000 Hours.

Το ΕΡ βγήκε Μάιο, όμως ως τον Ιούλιο υπήρχαν 3 ακόμα καινούρια τραγούδια τιτλοφορούμενα "Stay", "Maybe Forever" και "Jennifer", τα οποία παίχτηκαν ζωντανά στο support set των Green Day στους Killdozer, στην Πλατεία Berkeley, στο Berkeley της Καλιφόρνια. Αλλά, αν και ηχογραφήθηκαν, παρέμειναν έκτοτε κλεισμένα στα αρχεία τους. Τώρα, λοιπόν, βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην επίσημη ηχογράφησής του από τον William Nichols, χωρίς πάντως να σχετίζεται αυτό με κάποιον ιδιαίτερο λόγο ή με τον ερχομό κάποιας σπέσιαλ κυκλοφορίας. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να τα ακούσετε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.

{youtube}MBh378yNqEc{/youtube}

Το "Stay", μάλιστα, είχε αποκτήσει σχεδόν μυθικό στάτους ανάμεσα στους αφοσιωμένους fans, που συχνά το αποκαλούσαν "World vs. World" (μη γνωρίζοντας τον επίσημο τίτλο), ψάχνοντας εδώ και πολλά χρόνια για κάποια εκτέλεση με καλούτσικο έστω ήχο.

{youtube}mE5LGcvseTQ{/youtube}

Κατά τα λοιπά, οι Green Day δείχνουν κλεισμένοι στο στούντιο, να ετοιμάζουν τον διάδοχο του υπερ-επιτυχημένου Revolution Radio του 2016 (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #1, Αυστραλία #2, Γαλλία #16, Καναδάς #1, Γερμανία #2, Ιαπωνία #8), άλμπουμ που τους έστειλε και στο δικό μας νούμερο 1, επιβεβαιώνοντας ότι παραμένουν μία από τις δημοφιλέστερες rock μπάντες στην Ελλάδα.

{youtube}hurCn7jyf6M{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured