φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Σωκράτης Μάλαμας να δημοσιοποιεί τις διασκευές που εντάσσει στον κύκλο Τα Σκέτα, δίνοντας στη δημοσιότητα ακόμα μία απόπειρά του σε παλιό λαϊκό κομμάτι.

Τώρα, σειρά πήρε ένα μεγάλο τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα το οποίο ταυτίστηκε με τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη, το "Αλλοτινές Μου Εποχές": μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο παρακάτω.

Και σε αυτήν τη διασκευή, ο Μάλαμας ακολουθεί την ίδια πρακτική που διακρίνει όλα Τα Σκέτα, αυτή δηλαδή της λιτής εκτέλεσης, μόλις με 2 κιθάρες -μία την παίζει ο ίδιος, την άλλη ο Δημήτρης Λάππας.

Το "Αλλοτινές Μου Εποχές" γράφτηκε από τον Καλδάρα το 1968 σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και πρωτοκυκλοφόρησε σε δισκάκι 45 στροφών από την Parlophone, για να μπει κατόπιν στο περίφημο άλμπουμ του Καζαντζίδη Νυχτερίδες Και Αράχνες (1969). Στο επίσημο κανάλι του Μάλαμα αναγράφεται ως στιχουργός η Ρέα Μανέλη, ωστόσο αυτό δείχνει να είναι λάθος το οποίο αναπαράγεται έτσι λόγω ενός τεύχους του περιοδικού Δίφωνο το 1991.

«Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να "βγάλω μεροκάματο" όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής», δήλωσε ο Μάλαμας. Χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει αν και πότε ακριβώς θα βγει δίσκος που θα περιλαμβάνει Τα Σκέτα στο σύνολό τους.

{youtube}oi3AXs3N3sQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured