search

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ

Και τα δύο ξεκινούν 1 Οκτώβρη, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων (αντίστοιχα) 8 + 10 άτομα

Ενεργός δισκογραφικά από το 1999 ως συνθέτης, στιχουργός, μουσικός, παραγωγός, ενορχηστρωτής, αλλά και τραγουδιστής, ο πολυπράγμων Χρήστος Αλεξόπουλος μας είναι καλά γνωστός από τις εκλεκτές προσωπικές του δουλειές, αλλά και ως ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρίας Puzzlemusik (2006).

Ο Αλεξόπουλος διδάσκει επίσης Θεωρητικά, Ανώτερα Θεωρητικά και Αρμονία στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών (Βαλτετσίου 4 & Ασκληπιού, Εξάρχεια), όπου θα συντονίζει και φέτος δύο εργαστήρια -ένα Σύνθεσης Τραγουδιού και ένα Δημιουργικού Αυτοσχεδιασμού, μαζί με τον Μιχάλη Καταχανά, συνθέτη, βιολιστή, παιδαγωγό, απόφοιτο του Τμήματος Jazz του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάτοχο μεταπτυχιακού με ειδίκευση στον Σύγχρονο Αυτοσχεδιασμό από το New England Conservatory της Βοστόνης.Και τα 2 εργαστήρια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, το Σύνθεσης Τραγουδιού με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 8 άτομα και το Δημιουργικού Αυτοσχεδιασμού με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 10 άτομα. Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα της γραμματείας του Ωδείου Ορφείο Αθηνών, 210- 3635320 και 210-3634432 καθώς και στο e-mail ergastiri2012@gmail.com.

Οι λεπτομέρειες για κάθε εργαστήρι χωριστά, έχουν ως εξής:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Αντικείμενο: Τεχνικές Σύνθεσης Τραγουδιού. Πρακτική εφαρμογή.

Απευθύνεται σε: Το Εργαστήρι απευθύνεται σε όσους ήδη γράφουν (ή έχουν δοκιμάσει να γράψουν) τραγούδια και επιθυμούν να εξελίξουν τα εκφραστικά τους μέσα και να βελτιώσουν την τεχνική τους κατάρτιση πάνω στο αντικείμενο.

Παρουσιάζονται:  Οι Βασικές Αρχές Τραγουδοποιίας. Γίνεται ανάλυση γνωστών τραγουδιών διαφορετικών αισθητικών κατευθύνσεων και διαφορετικών τεχνικών σύνθεσης (σύστημα μείζονος/ελάσσονος, τροπικό, μικτές τεχνικές). Ασκήσεις που οδηγούν στη σύνθεση τραγουδιών.

Ιστορία: Το Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού του Χρήστου Αλεξόπουλου λειτούργησε για πρώτη φορά το 2010 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σε αυτό τόσο καταρτισμένοι μουσικοί που ήδη έγραφαν με επιτυχία τα δικά τους τραγούδια αλλά ένιωθαν την ανάγκη να διευρύνουν τα εκφραστικά τους μέσα, όσο και ενδιαφερόμενοι που δοκίμαζαν να γράψουν τραγούδια αλλά επιθυμούσαν ένα ικανοποιητικότερο αποτέλεσμα.

Προαπαιτούμενα:  Αρκεί οι συμμετέχοντες να μπορούν να παίξουν τις ιδέες τους σε μία κιθάρα ή ένα πιάνο.

Συχνότητα:  Μία συνάντηση 90 λεπτών κάθε εβδομάδα  σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί με τους συμμετέχοντες.

Διάρκεια: 28 εβδομάδες      

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Αντικείμενο: Τεχνικές Αυτοσχεδιασμού. Πρακτική εφαρμογή.

Απευθύνεται σε: Σπουδαστές ή επαγγελματίες μουσικούς ξύλινων και χάλκινων πνευστών, εγχόρδων ορχήστρας και παραδοσιακών οργάνων με μέτρια ή και καθόλου εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις μουσικές τους δεξιότητες.

Παρουσιάζονται:  
Ενότητα 1η (Οκτώβριος – Ιανουάριος):  Μουσικές ασκήσεις και παιχνίδια ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που σταδιακά οδηγούν σε τεχνικές κατάλληλες για αυτοσχεδιασμό πάνω σε τρόπους ή/και άλλα μουσικά συστήματα.
Ενότητα 2η (Φεβρουάριος – Μάιος): Δημιουργικές τεχνικές ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που οδηγούν σε τεχνικές αυτόματης σύνθεσης.

Συχνότητα:  90 λεπτά  κάθε εβδομάδα σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί με τους συμμετέχοντες

Διάρκεια: 28 εβδομάδες      

 

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Οι Tool σπάνε το ρεκόρ του David Bowie χάρη στο "Fear Inoculum"

Αντίστροφη μέτρηση για την πολυαναμενόμενη επιστροφή τους

Voivod + Sacral Rage, Stereo Animal

Έναρξη συναυλιακής σαιζόν με ονειρικό τρόπο, με τους Καναδούς να επιστρέφουν στα μέρη μας μετά από…

Κάποτε στο Χόλιγουντ (Once upon a Time... in Hollywood)

Ακόμα και όσοι έχουν τις αντιρρήσεις τους για μια ταινία που άλλοι θα αποκαλέσουν «έπος», το υψηλό…

Οι Καθημερινές Μάχες του Thom Yorke

Ακούστε τον να συνεργάζεται με τον Flea των Red Hot Chili Peppers σε ένα καινούριο τραγούδι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ