Δελτίο Τύπου

 
 
Μέσω Κύπρου επιστρέφει στην επικαιρότητα η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η οποία ερμηνεύει το τραγούδι των τίτλων της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς του ΡΙΚ, Πέτρινο Ποτάμι. 
 
Όπως και τα υπόλοιπα τραγούδια του σίριαλ, έτσι και το "Νυφικό" φέρει τη συνθετική υπογραφή του Κώστα Κακογιάννη, σε στίχους του ποιητή Πάμπου Κουζάλη. 
 
Για τις ανάγκες των γυρισμάτων η Ελευθερία Αρβανιτάκη βρέθηκε στο οίκημα του Παράκεντρου (του πολιτιστικού οργανισμού που ίδρυσαν οι δύο δημιουργοί) στο χωριό Λεμύθου, στα βουνά του Τροόδους της Κύπρου. Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησαν η Κορίννα Αβρααμίδου με τον Κλείτο Κλείτου.
 
Στο βίντεο, που πλαισιώνεται με εντυπωσιακά πλάνα από τη σειρά, παρουσιάζεται εκτός από την Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης να ηχογραφεί μια σειρά από όργανα (πιάνο, βιολί, λαούτο, κλαρίνο, φλάουτο, κρουστά κ.ά.)
 
Το σάουντρακ περιλαμβάνει 20 ορχηστρικά, τα τραγούδια "Το Νυφικό" και "Πέτρινο Ποτάμι", τα οποία ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη, και τη "Χρυσοπέρτικα": ένα συγκινητικό τραγούδι στην κυπριακή διάλεκτο που ερμηνεύει ο ίδιος ο Κακογιάννης.
 
Το CD διανέμεται προς το παρόν μόνο στην Κύπρο. Στην Ελλάδα μπορείτε να το προμηθευτείτε ψηφιακά στα iTunes και Αmazon ή να το ακούσετε δωρεάν στο Spotify (Costas Cacoyannis PETRINO POTAMI). Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του ταμείου αλληλεγγύης της Μητρόπολης Μόρφου.
 

{youtube}5L6KXfv4318{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured