Δελτίο Τύπου

ParaGal0edd6f014_L

Τέσσερα (4)  τραγούδια σε μουσική της Δήμητρας Γαλάνη, του Χρυσόστομου Μουράτογλου και μία συνεργασία – έκπληξη: ένα τραγούδι σε μουσική του Jun Miyake κυκλοφορούν σε cd single

Λένε πως οι συνεργασίες κρίνονται μέσα στο πέρασμα των χρόνων, αλλά στην περίπτωση της Δήμητρας Γαλάνη και του Παρασκευά Καρασούλου, μιλάμε για μια δυνατή και δοκιμασμένη σχέση, μια συγγένεια που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει γόνιμους και δημιουργικούς καρπούς.

Η «Παλίρροια», το «Φως», το «Θα το μετανιώσεις» και το «Αν»,  είναι δισκογραφικές αναφορές που όχι μόνο αγαπήθηκαν αλλά ανέδειξαν και τραγούδια διαχρονικά – σταθμούς στις καρδιές όλων μας. Παρόντες και συνεπείς στο καλλιτεχνικό όραμα και στις αξίες τους, οι δύο δημιουργοί συναντιούνται αρκετά χρόνια μετά,  για να αποτυπώσουν τη νέα  δισκογραφική τους πρόταση που φέρει τον τίτλο «Αλλιώς».  Αφουγκράζονται την αγωνία, την μεταβατικότητα, την κρισιμότητα των καιρών και με τραγούδια τους μας προτρέπουν να δούμε τα πράγματα «Αλλιώς». Στην προοπτική της έκδοσης της ολοκληρωμένης εργασίας τους, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Παρασκευάς Καρασούλος  κυκλοφορούν αυτές τις μέρες και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου, ένα  cd single  με τίτλο Αλλιώς και 4 τραγούδια, σαν προάγγελο και πρόδρομο της μελλοντικής τους πρότασης.

Το  cd single   περιλαμβάνει 4 τραγούδια σε ερμηνεία της Δήμητρας Γαλάνη και σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου:

-  Αλλιώς σε μουσική του Χρυσόστομου Μουράτογλου, με τον οποίο η Δήμητρα Γαλάνη συνεργάστηκε   για πρώτη φορά στο άλμπουμ «Ντάμα Κούπα»  τραγουδώντας το τραγούδι Στερεότυπα, σε δική του σύνθεση

-  Πίσω μην κοιτάς σε μουσική της Δήμητρας Γαλάνη,

-  Αν σε νέα μίξη , σε μουσική επίσης της Δήμητρας Γαλάνη

και μία συνεργασία –έκπληξη:

-  το τραγούδι Ένα κόκκινο μαντήλι, σε μουσική του σπουδαίου και διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη Jun Miyake. Ο συνθέτης των 17 άλμπουμ, των 11 βραβείων (ανάμεσά τους αυτού του Φεστιβάλ των Καννών και αρκετών κινηματογραφικών φεστιβάλ), στενός συνεργάτης του Wim Venders, του Robert Wilson, του Oliver Stone, του Philippe DeCoufle, της Pina Bausch που υπέγραψε την μουσική για το υπέροχο φιλμ – αφιέρωμα του Βέντερς στην Πίνα Μπάους, συνεργάζεται για πρώτη φορά με Έλληνες καλλιτέχνες.  Εδώ,  το πιο γνωστό μουσικό κομμάτι από την ταινία Pina του Wim Venders, το Lilies in the Valley αποκτά ελληνική φωνή σε στίχους Παρασκευά Καρασούλου ερμηνευμένο από τη Δήμητρα Γαλάνη.

Αυτά τα 4 τραγούδια (μέρος της  μελλοντικού δίσκου) αποτελούν το υλικό του cd single με τίτλο Αλλιώς, που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 2.000 αριθμημένα αντίτυπα, συλλεκτικό αποτύπωμα του δίσκου που μέλλεται να εκδοθεί σε λίγο καιρό.

Το άλμπουμ είναι μια συμπαραγωγή της Δήμητρας Γαλάνη και της Μικρής Άρκτου και θα κυκλοφορήσει από την Μικρή Άρκτο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured