Δελτίο Τύπου

zunday70

Η σύντηξη των τεχνών και της συναισθησίας παρατηρείται διαχρονικά ως φαινόμενο σε ότι αφορά στη σχέση μουσικής και εικαστικών τεχνών. Η μουσική με την άυλη υπόσταση της,  ασκούσε πάντα γοητεία σε εικαστικούς καλλιτέχνες, ως προς το υλικό αποτύπωμα του αδιόρατου συναισθήματος, που προκαλούσε η πρώτη.

Έτσι δεν μας εκπλήσσει ακριβώς ότι η μουσική του Sundayman, και του album του “Retronome” στάθηκε αφορμή για την καλλιτεχνική έκφραση δύο δημιουργών, από άλλους χώρους δραστηριοποίησης, της σκηνοθέτιδας/ animator Κλεοπάτρας Κοραή και του φωτογράφου Άρη Καλογερόπουλου, παρά μόνο ως προς το αποτέλεσμα, που είναι εντελώς πιστό στην αισθητική και στο συναίσθημα του συνθέτη.

Η Κλεοπάτρα Κοραή, δημιούργησε το video για το τραγούδι «Τrain», με τις λήψεις, που είχε πάρει από  διαδρομές της στο μετρό του Chicago. Η σύνθεση  αυτών των στιγμιότυπων προσδοκεί να ακολουθήσει οπτικά τα συναισθήματα που γεννά η μουσική διαδρομή του Τrain, με τη ρευστότητα και τον ρυθμό που μπλέκουν και ανακατεύονται οι σκέψεις και οι μνήμες.  Η Κλεοπάτρα Κοραή δραστηριοποιείται στη “Lokey”,  ένα δημιουργικό στούντιο video και εικόνας με μεγαλύτερη έμφαση στο motion graphic και το stop motion animation.


Ο δημοφιλής φωτογράφος, γνωστός από την ανεξάρτητη κίνηση  " I AM GREEK AND I WANT ΤΟ GO HOME " Ares Καλογερόπουλος, επέλεξε να αποτυπώσει το τραγούδι “Ready for you”. Ο ίδιος σημειώνει  "Ως φωτογράφος, επέλεξα να κινηθώ στα μονοπάτια της τέχνης μου και να οπτικοποιήσω το υπέροχο αυτό τραγούδι. Στόχος αυτού το clip δεν ήταν να παρουσιαστεί ένα music video, που θα άπτεται του στίχου ή θα έχει κάποιο σενάριο. Προσπάθησα να αποδώσω την αίσθηση του ηχητικού αποτελέσματος, έτσι ώστε μια τέχνη να μην υπερτερεί της άλλης. Ακολούθησα απλώς τη ροή του ήχου. Ο λόγος που αποφάσισα να το αποδώσω μόνο σε ασπρόμαυρο ήταν και πάλι ο ίδιος. Το χρώμα πολλές φορές αποσπάει την προσοχή από αυτό που ακούς και την κρατάει όμηρο. Εν τέλει, ο Τίτλος αυτής της δουλειάς είναι Retronome. Τι πιο retro από το ασπρόμαυρο;»


{youtube width="480" height="300"}zfdv11H52J0{/youtube}

{youtube width="480" height="300"}wnCmDL8IORs{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured